BLUVINIL

Šibenski pop rock bend objavio hvaljeni album ‘Zna li itko tajnu srca?‘ na CD-u

Bend BluVinil

 Promo
CD je dostupan u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku, kao i u Rijeci u Dallas Music Shopu

Album “Zna li itko tajnu srca?” šibenskog pop rock benda BluVinil objavljen je na CD-u i od danas se nalazi u prodaji. CD je dostupan u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku, kao i u Rijeci u Dallas Music Shopu.

“Zna li itko tajnu srca?”, u izdanju LAA, uvršten je među najbolje domaće albume 2022. i zaokružio sjajnu godinu za bend. Najavljen singlom “Heroji” nastavljen je jednako uspješnima “U predgrađu”, “Zasjeda” i “Boris B”. Dalo je to nagovijestiti da će BluVinil objaviti sjajan drugi uradak, a glazbena kritika je složna.

Siniša Miklaužić kaže da bend diže sve na novu razinu svirački, pjevački i produkcijski.

- Opet smo dobili cjelovito izdanje koje pokazuje da naša pop glazba može biti i drugačija, zabavnija i bezbrižnija, a u tom aspektu, BluVinilu danas malotko može parirati.

Zoran Tučkar ga naziva ozbiljnim pop albumom dok Aleksandar Dragaš kaže da ljubavne i srodne priče lako uvlače slušatelja u radnju.

- Ne samo da su izbjegli “zamku drugog albuma”, nego se i potvrdili kao kvalitetan mladi pop-rock bend, moderan čak i kad gleda u retrovizor.

Igor Jurilj hvali uradak koji nema dosadnih postaja i live potencijal albuma, a Hrvoje Horvat kaže da bend “retro zvukom pokazuju razumijevanje pop-prošlosti i inkorporiraju je u daleko ironičniju sadašnjost.

Album je rađen u pauzama između koncerata po Hrvatskoj i regiji što se, kaže BluVinil, savršeno uklapa u tematiku vezanu uz traganje i lutanje, a sadržava puno introspekcije, ali i pjesme koje govore o socijalnoj ulozi i klasnoj određenosti pojedinca.

Autor je gitarist i pjevač Matej Nakić, uz nadopunu basista i pratećeg vokala Brune Jakelića, produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood studija, a mastering Filip Vidović iz Matterhorn studija.

Prilika za čuti kako uživo zvuči “Zna li itko tajnu srca?” bit će na koncertima 30. ožujka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, te 29. travnja u šibenskom Azimutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 14:48