VODIČ

Stream preporuka: Glazbeni streamovi na Facebooku i YouTubeu alternativa su koncertima

Internetski prijenos ovog tjedna iz Zagreba: za projekt Soundtrack Croatia iza Umjetničkog paviljona nastupio je britanski DJ Tronik Youth
 Screenshot Youtube
Streama se iz dnevnih boravaka, zatvorenih klubova, produciraju se cijeli koncerti za imaginarnu publiku

Nema koncerata, nema klubova, nema partija, festivala. Tko želi vidjeti nove glazbene izvedbe, mora online, osim ako nema sreću prisustvovati nekom privatnom ili koncertu na ulici.

Jedina su alternativa glazbeni streamovi kojih je na Facebooku, YouTubeu,Twitchu i drugim mrežama svaki dan sve više. Na Instagramu je količina streamova u ožujku, za vrijeme prvog lockdowna, tako porasla 70 posto.

Streama se iz dnevnih boravaka, zatvorenih klubova, produciraju se cijeli koncerti za imaginarnu publiku. Streamalo se ovog tjedna i iz Zagreba.

Za projekt Soundtrack Croatia iza Umjetničkog paviljona nastupio je britanski DJ i producent Tronik Youth (pravim imenom Neil Parnell), vjerojatno posljednji inozemni DJ koji je prije nešto više od mjesec dana nastupio u Hrvatskoj kao gost kolektiva Loše društvo.

Troniku se Loše društvo, kao i Zagreb, svidjeli, pa je napravio i ovaj set iz centra grada. Snimka se emitirala uživo na Facebooku, no i dalje se može naći na YouTube kanalu Soundtrack Croatia. Panoramski kadrovi Zagreba i detalji Tronika za DJ pultom začinjeni su zanimljivim retro vizualnim efektima. Tronik Youth je, inače, vlasnik izdavačke kuće Nein Records, čiji žanrovski smjer opisuje riječima "techno, but not techno".

Ovo mu je, kaže, bilo prvi put u životu da je DJ-ao pored fontane. Soundtrack Croatia je projekt RatCata i produkcijske kuće Black Orange, uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Spaja elektroničku glazbu i popularne turističke lokacije, pa na njihovom YouTubeu možete naći i ostala izdanja serijala: dosad se streamalo iz Nacionalnog parka Krka, sa svjetionika Mulo, s Kornata i s Biokovo Skywalka, a u postprodukciji je i epizoda snimljena kod Spomenika revolucije narodu Moslavine u Podgariću. Ovakvi streamovi solidna su utjeha za nemogućnost putovanja i slušanja glazbe uživo.

image
Internetski prijenos ovog tjedna iz Zagreba: za projekt Soundtrack Croatia iza Umjetničkog paviljona nastupio je britanski DJ Tronik Youth
Screenshot Youtube
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2024 04:15