TEATAR

NA JUTARNJI.HR STIŽE PREDSTAVA 'MALI PRINC' HRVOJA KORBARA Ova je izvedba posebna zbog čarobne glazbe skladatelja i dirigenta Ivana Josipa Skendera

 

Nakon „Romea i Giuliette” i „Michelangela” u koprodukciji s riječkim HNK, koje možete pogledati u našoj videoteci do koje se dolazi preko linku ispod ovog teksta, Dubrovačke ljetne igre na online besplatni kazališni festival www.jutarnji.hr dolaze s lanjskom premijeom iz atrija Kneževa dvora „Malim princem” u režiji Hrvoja Korbara.

Ova izvedba kultnog djela posebna je jer njezina čarolija nije samo u predlošku Antoine de Saint-Exupéry i njegovu uprizorenju nego i u glazbi.

Skladatelj i dirigent je Ivan Josip Skender; tu su violina, viola, violončelo, kontrabas, rog, flauta, klarinet, glasovir, udaraljke...

U priči o dječaku koji dolazi s dalekog asteroida, putuje svemirom i luta pustinjom kako bi pronašao čovjeka, ljubav Livio Badurina je Pilot i Odrasli ljudi, Rok Juričić je Mali princ, a Marija Kuhar Šoša je Ruža/Lisica/Zmija.

„Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo. Oči su slijepe. Treba tražiti srcem”, citati su iz „Malog princa” kojeg je režirao mladi Hrvoje Korbar, osnivač inicijative Jedni za druge u vrijeme Covida-19 i potresa, kojom je okupio, među ostalim, i kazalištarce da budu na raspologanju potrebitima kroz različite vidove pomoći. Inicijativa je i dalje aktivna i njezin broj je 0800 900 890.

Korbar je inače u zagrebačkom Kerempuhu režirao vrlo duhovitu uspješnicu „Elling” koja je prošla više hrvatskih festivala, kao što je režirao „Ćelavu pjevačicu” u Teatru ITD. Hrvoje Korbar predstavu „Mali princ” posvetio je svojoj baki Vlatki i didi Tomislavu.

„Svijet više nije tako siguran, ali siguran sam da me gledate s nekog dalekog planeta. Hvala vam za sve”, napisao je redatelj dodavši u posvetu i majku Zrinku.

Sve naše predstave pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:43