PREMIJERA U ITD-u

Nakon zaljubljenosti, parovima često slijedi kriza. No kad je On Tarzan, a Ona Jane, ta kriza prerasta njih same

Marin Klišmanić, Olga Pakalović i Dražen Šivak u predstavi ‘Tarzan‘

 Mia Cvitković, Luka Dubroja
‘Tarzan‘ pisca i dramatičara Roka Vilčnika, u režiji Aleksandra Švabića i Dražena Šivaka, bit će izveden 19. travnja u Teatru &TD

Premijera predstave "Tarzan", višestruko nagrađivanog pisca i dramatičara Roka Vilčnika, u režiji Aleksandra Švabića i Dražena Šivaka održat će se u srijedu, 19. travnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Grupa i Teatra &TD. Reprizne izvedbe na rasporedu su 20. i 21. travnja.

image

Glumci iz predstave ‘Tarzan‘

Mia Cvitković, Luka Dubroja

Drama slovenskog autora Roka Vilčnika propituje ono ljudsko i životinjsko u nama. Kroz nesvakidašnji zaplet, ona razotkriva našu eksploataciju drugih, ali i prirode. "Tarzana" nam na scenu donose Olga Pakalović, Marin Klišmanić i Dražen Šivak.

Nakon nekoliko godina zajedničkog života i zaljubljenosti, parovima često slijedi kriza. No kad je On Tarzan, a Ona Jane, onda ta kriza prerasta njih same. Čovjek odgojen kao majmun, hijena odgojena kao čovjek i čovječica iz visokog društva u ovoj crnohumornoj drami smješteni su usred nemilosrdne džungle. Njezina ravnoteža im ne dopušta da dobiju ono što očekuju u ostvarenju svojih ciljeva pa na tom putu na površinu izbijaju ljudska pohlepa, zavist i arogancija. Ideja o instinktu i razumu dobiva nove nijanse, a trokut protagonista otkriva međusobne mračne strane.

image

Glumci iz predstave ‘Tarzan‘

Mia Cvitković, Luka Dubroja
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:24