POČEO BOGAT PROGRAM VELIKE OBLJETNICE

I Google obilježio Krležin rođendan

ZAGREB - I Google je odlučio obilježiti 118. godišnjicu rođenja Miroslava Krleže, i to tako što je njihov jučerašnji doodle, doduše samo na hrvatskim stranicama, bio posvećen Petrici Kerempuhu. Klik na sliku vodio je na web stranice posvećene Krleži i njegovu slavnom djelu.

Na osmišljavanju različitih doodlea radi cijeli tim dizajnera, njima se slave praznici, obljetnice, festivali te umjetnici i znanstvenici, a s vremenom postaju sve zaigraniji i interaktivniji. Jedan od najatraktivnijih bio je nedavni doodle posvećen “ocu električne gitare” Les Paulu, na kojemu su posjetitelji mogli odsvirati i snimiti svoju skladbu.

Krležina obljetnica proslavljena je jučer u Zagrebu i ambicioznim projektom “Čovjek poslije svoje smrti hoda Zagrebom”, koji se održao na nekoliko lokacija u gradu, a počeo je okruglim stolom u Hrvatskom društvu pisaca na kojem su sudjelovali znanstvenici i umjetnici iz Zagreba, Beograda i Prištine.

U sklopu projekta bilo je predviđeno predstavljanje projekta i izložbe Bacača sjenki “Krleža - parafernalije”, paralelne kronologije Krležine zagrebačke svakodnevice od života do smrti, njegova opusa i svjetske povijesti u tom razdoblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:19