SANDORFOV MINI MARATON

Dvije dobitnice Nagrade za književnost Europske unije ovoga tjedna u Booksi

Gabriela Babnik i Isabelle Wéry
 Booksa
 

U klubu Booksa ovoga tjedna će se predstaviti dvije dobitnice Nagrade za književnost Europske unije, te njihove upravo objavljene knjige.

Večeras u 19 sati predstavit će se knjiga Sušno doba Gabriele Babnik. Uz autoricu na predstavljanju će sudjelovati i prevoditeljica Anita Peti-Stantić, urednik Darko Milošić i izdavač Ivan Sršen iz Sandorfa.

Booksa
Gabriela Babnik

Gabriela Babnik slovenska je spisateljica, književna i filmska kritičarka i prevoditeljica rođena 1979. godine, završila je studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Njezin prvi roman, Koža iz bombaža dobio je nagradu za najbolji prvijenac na Sajmu knjiga u Sloveniji 2007., a roman Sušno doba osvojio je nagradu za književnost Europske unije 2013. godine.

U petak, 25. siječnja u 19 sati gostuje pak belgijska autorica Isabelle Wéry koja će predstaviti svoj roman Otkoštena Marilyn.

Booksa
Isabelle Wéry

Isabelle Wéry se, bavi pitanjima identiteta, ponajviše spolnog/rodnog, potragom za “pravom“ ljubavlju i idealnim partnerom, metamorfozama erosa i protejskom naravi intimnih odnosa te, tijekom života neizbježnom, dekonstrukcijom romantičnih klišeja.

Uz Isabelle Wéry, na predstavljanju će sudjelovati moderator Nicolas Hanot i urednica Ursula Burger, a odabrane ulomke iz romana pročitat će glumice Iva Jerković i Josipa Anković. Isabelle Wéry kazališna je redateljica, glumica te dramska i prozna spisateljica. Godine 2008. nagrađena je prestižnom belgijskom nagradom, Prix de la Critique Théâtre Belge za dramu. Autorica je tri romana. Za roman Otkoštena Marilyn nagrađena je nagradom za književnost Europske unije 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:02