KNJIŽEVNE PREPORUKE

Knjige glumca koji je utjelovio kapetana Picarda i japanske zvijezde Harukija Murakamija stižu u hrvatske knjižare

Patrick Stewart

 Lisa Oconnor/aff-usa.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Lisa Oconnor/aff-usa.com/mega/the Mega Agency/profimedia
‘Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta‘ rana je Murakamijeva proza, izvorno objavljena 1985. godine

Haruki Murakami

Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj Svijeta

"Tvrdo kuhana zemlja čudesa & Kraj svijeta" rana je Murakamijeva proza, izvorno objavljena 1985. godine. Roman je ovjenčan nagradom Tanizaki i danas se smatra jednim od Murakamijevih prijelomnih djela. (prev. Dinko Telećan, Vuković & Runjić)

image

Haruki Murakami

V&R

Lina Nordquist

Gladno srce

U kolibi usred šume udovica Kåra planira sprovod za svekra. Brak je za nju bio poput zatvora... A 70 godina prije, početkom 20. st., odvažna Unni osuđena je jer je pomagala ženama da pobace... Roman o ženama koje žude za slobodom i dostojanstvom. (prev. Lana Momirski, Fraktura)

image

Lina Nordquist

Fraktura

Ranko Matasović

Tumačeva priča i druge novele

Cijenjeni lingvist u knjizi "Tumačeva priča i druge novele" okuplja četiri novele u kojima kroz neočekivane kontraste i povijesne paralele otkriva koliko su mnoga ustaljena gledišta podložna propitkivanju, pa i mijenjanju. (Matica hrvatska)

image

Ranko Matasović

Mh

Thomas Elsaesser i Malte Hagener

Teorija filma: uvod kroz osjetila

"Kakav je odnos između filma i gledatelja" pitanje je u središtu ove proslavljene knjige. Svaka vrsta filma prvo zamišlja idealnoga gledatelja, a potom ocrtava dinamiku interakcije ekrana i gledateljeva uma, tijela i osjetila. (prev. Tihana Klepač, Hrvatska sveučilišna naklada)

image

Thomas Elsaesser i Malte Hagener

Hsn

Brian Cox i Jeff Forshaw

Zašto je E = mc2?

Autori kreću na putovanje do same granice znanosti kako bi raščlanili poznatu Einsteinovu jednadžbu. Objašnjavajući i pojednostavnjujući pojmove energije, mase i svjetlosti, pokazuju kako je u toj jednadžbi sadržana građa same prirode. (prev. Marija Perišić, Stilus)

image

Brian Cox i Jeff Forshaw

Stilus

Patrick Stewart

Do zvijezda - memoari

Patrick Stewart osvojio je generacije publike, kako svojim kazališnim nastupima, tako i glumeći neke od najpoznatijih likova kao što su kapetan Picard u "Zvjezdanim stazama" i profesor Charles Xavier u serijalu "X-Men". (prev. Ana Briški Đurđevac, Školska knjiga)

image

Patrick Stewart

Školska Knjiga
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 12:18