PRIČA O NIŠČEMU

Mrle poziva na promociju svoje nove slikovnice: ‘Dođite svi, bit će i ščvaraka‘

Mrle slikovnica

Priče su nastale u jednom danu kada sam ih ispričao i snimio, a zapravo se radi o pričama sličnim onima koje sam pričao mojoj kćerki Evi (12) kada je bila mala

Dođite svi! Bit će ŠČ, a uz priče u niŠČemu bit će i dječjih ŠČvaraka koji su napravljeni od prirodne masti - kaže Damir Martinović Mrle koji će svoju novu zbirku priča za djecu nazvanu ‘Mrletove priče o niŠČemu‘ osobno predstaviti u srijedu u 18.15 sati na Interliberu. Izdavač je Rockmark.

- Priče su nastale u jednom danu kada sam ih ispričao i snimio, a zapravo se radi o pričama sličnim onima koje sam pričao mojoj kćerki Evi (12) kada je bila mala. Njoj su se dopale, i danas joj se dopadaju, a fora je što te priče nastaju u trenutku. Ukupno ih imam više od dvadeset, ali smo za ovaj put odabrali njih osam. Sve smo ih smislili, složili, spojili, zapisali, zapakirali, zamaskirali, odabrali, obojili i obložili za male da gledaju, zamišljaju i slušaju obrnuto more (koje se nalazi na nebu), muhačku, gliste, lastavice, zmaja Ščak, ali i za velike da malima čitaju - kaže Mrle u čijoj su zbirci priče ‘Obrnuto more‘, ‘Muha, muhičica i muhačak‘, ‘Igličaste fanfare‘, ‘Lambertonio‘, ‘Ljepljivi slječker‘, ‘Kolut, kolutačič‘, ‘Vrludave priprilirke‘, te ‘Priča o niŠČemu‘. Preslatku, šarenu zbirku je ilustrirao Misch, likovno oblikovao Vrana, a uz ‘Priče o niŠČemu‘ kao poklon idu i Mrletova maska, bojanka i puzle. Te, jasno, Ščvarci za klince, koje je napravio dr. Pigley, napominje Mrle.

‘Mrletove priče o niŠČemu‘ uz to uskoro će zaživjeti i u dječjem kazalištu ‘Branko Mihaljević‘ u Osijeku, te će postati dio predstave u kojoj glume Areta Ćurković i Gordan Marijanović, a za koju Mrle i njegova supruga Ivanka Mazurkijević (koji inače vrijedno rade na novom albumu za djecu ‘Kišni razdraganci 2‘), rade glazbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:48