Sa(n)njam knjige

Objavljeni finalisti književne nagrade ‘Libar za vajk‘, u konkurenciji je čak trideset naslova

Libar za vajk 2020./2021.
O najboljim naslovima odlučit će posjetitelji festivala koji se održava od 19. do 28. 11. u halama bivše tvornice Arena Trikotaža

Objavljeni su finalisti nagrade "Libar za vajk" festivala Sa(n)jam knjige u Istri. U izboru se našlo 30 književnih naslova, a posebnost ovogodišnjeg izdanja nagrade jest da su se u izboru našli i naslovi iz 2020., a ne samo 2021. godine, i to radi toga što se pulski festival prošle godine nije održao, pa samim time ni nagrada nije bila dodijeljena.

O iznimnim nakladničkim projektima odlučivat će posjetitelji 27. Sa(n)jam knjige u Istri koji će se ove godine održati od 19. do 28. studenog u Puli u halama bivše tvornice Arena Trikotaža, a nagrada će se dodijeliti nakladniku i autoru knjige koja je dobila najveći broj glasova. Novčani iznos od pet tisuća kuna i skulpturu nagrade dobit će i autor i nakladnik nagrađenog djela.

Stručni ocjenjivački sud, koji čine poznati knjižari Dražen Dabić, Katarina Njavro i Vlatka Balinčić, odabrao je petnaest naslova iz cjelokupne knjižne produkcije nastale u Hrvatskoj u razdoblju od 1. listopada 2019. do 1. listopada 2020. godine te petnaest naslova objavljenih od 1. listopada 2020. do 1. listopada 2021., što je ukupno trideset naslova za ovogodišnju utrku.

Posebnost ove nagrade je i njezin trezor. Nagrađeni naslovi, naime, zauvijek ostaju pohranjeni u knjižnici Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu u Trezoru nagrade "Libar za vajk". Zbirku do sada čine knjige Miljenka Jergovića "Sarajevo, plan grada" u izdanju Frakture, Olje Savičević Ivančević "Pjevač u noći" u izdanju Sandorfa, Orhana Pamuka "Čudno je u mojoj glavi" izdavača Vuković & Runjić, Ješe Denegrija "Gorgona" u izdanju Agroinove i Maše Kolanović "Poštovani kukci i druge jezive priče", koju je izdao Profil.

Svečano proglašenje dobitnika nagrade Libar za vajk 2020./21. održat će se pred sam kraj Sajma, 27. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:43