ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

U LISINSKOM SE PRIPREMA VELIKI SPEKTAKL Filharmonijski bal 30. prosinca uz Lanu Kos i Davida Danzmayra donosi neke od najljepših valcera i arija

Lana Kos
 Tom Dubravec / CROPIX

Filharmonijski bal, tradicionalni koncert Zagrebačke filharmonije, održat će se 30. prosinca s početkom u 20.30 sati u dvorani Lisinski.

Zagrebačkom filharmonijom na ovogodišnjem valu ravnat će maestro David Danzmayr, sada u funkciji počasnog prvog dirigenta Zagrebačke filharmonije. Maestro Danzmayr, stoji u pozivu na koncert, rođeni je Austrijanac, “odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, pa je jasno da najbolje zna kako napraviti atmosferu i upriličiti svečanost karakterističnu za novogodišnje koncerte”.

Bečki dvorovi

Na Filharmonijskom balu posjetitelje očekuje bogat glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera, arija i polki koji “vode” u neki zaboravljeni svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija, uključujući nezaobilazne klasike “Na lijepom plavom Dunavu” i “Radetzky marša”, najprepoznatljivijih kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu.

Solistički dio na koncertu pripast će sopranistici Lani Kos, Varaždinki koja nastupa na pozornicama diljem svijeta. Od pozornice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na kojoj je debitirala sa samo 17 godina u ulozi Kraljice noći u Mozartovoj “Čarobnoj fruli”, raskošni glas od tri oktave, ljepota, stav, profesionalni pristup i ustrajan rad na sebi osigurali su joj najprije četverogodišnji angažman u Bavarskoj državnoj operi u Münchenu, a uslijedili su i pozivi za tumačenje naslovnih uloga u Veroni, Tel Avivu, Ateni, Moskvi, Pekingu….

Druženje poslije koncerta

Nakon koncerta posjetitelje pozivaju na ples i druženje u predvorje gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije kao, kako navode, “garancija dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere Filharmonijskog bala”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:08