S 80 NA 50 KG

FOTO: ŽENA KOJA JA BILA PRETILA OTKRIVA KAKO JE UZ KILOGRAME IZGUBILA I MUŽA 'Sada imam 30 kila manje i želim biti fitness trenerica'

Pretila žena iz Londona koja je uspjela smšaviti 30 kilograma ispričala je kako je njen novi i zdravi način života doveo do kraha njezinog braka.
 Instagram

Angela Crickmore (36) iz Londona koja je imala 80 kilograma u najgoroj fazi, kazala je kako se stalno osjećala umornom i nije mogla šetati 'na duge staze'.

Iako je tijekom školovanja bila vitka, 155 centimetara visoka majka jednog djeteta, nabacila je kilograme u 20-im godinama i bila je toliko očajna da ih izgubi da je čak razmišljala o želučanoj premosnici.

Crickmore vjeruje da je njezina figura nabujala zbog sjedilačkog načina života - kuhanja i sjedenja pred televizijom. No iako su ju prijatelji ohrabrivali da učini nešto po pitanju svoje težine, Angela je inzistirala da je sretna i ovako.

- Osjećala sam se lijepom. Moj muž je mislio da sam lijepa. No, pritisak koji je dolazio od strane mojih prijatelja i obitelji nabio mi je komplekse.

Angela je priznala kako joj se nije dalo pokrenuti te kako je uživala odmarajući se kod kuće sa suprugom.









No jednog dana u prosincu 2011. došla joj je u posjet prijateljica Karla lakša 10 kilograma, i inspirirala ju da i ona izgubi kilograme.

- Mislila sam 'Ako može ona, mogu i ja'.

Angela je pretražila internet u potrazi za dijetom i svidjela joj se jedna koja je tvrdila da se kilogrami gube ako jedeš svaka tri sata.

- Prvo sam bila sumnjičava , no morala sam probati - kazala je.









Njezine porcije postale su manje i zdravije - s puno mesa, avokada i orašastih plodova - iako je jela češće.

Kilogrami su se počeli topiti što je Angelu motiviralo da počne vježbati.

Kako ju je zbog kilograma, kako kaže, još uvijek bilo sram ići u teretanu, izvukla je stare tenisice i počela šetati po parku u kvartu.

- Htjela sam trčati, no bila sam predebela, pa sam prvo hodala. Svaki dan, bila kiša ili sunce, sat vremena. A onda sam pomalo počela i trčati.









Osam mjeseci kasnije ohrabrila se poći u teretanu.

- Moj suprug i sin Luy nisu htjeli promijeniti svoje prehrambene navike niti mi se pridružiti u šetnji. Rekla sam im da će si onda morati sami pripremati hranu i prestala sam im kuhati - kazala je i objasnila kako je tako htjela spriječiti da 'baci u vjetar' težak put kroz koji je prošla.

- Nova 'ja' osjećala se odlično, bila sam aktivna i željela sam više od života. Željela sam planinariti, kampirati, putovati, upoznavati ljude. Postala sam toliko aktivna da sam prestala gledati televiziju.

Gubila je oko četiri kilograma mjesečno i na kraju spala s veličine 46 na 34.









No brak je tada počeo pucati. Angela vjeruje kako je njezin novi život doveo do prekida, jer su sada ona i njezin suprug imali drugačije prioritete.

Odlučili su se rastati nakon devet godina zajedničkog života i Angela sada živi sama. Ipak, kaže kako ne žali jer je postala nova osoba.









Nakon što je postala zainteresirana za bodybuilding, Angela je odslušala tečaj sportske prehrane i sada se nada da će svoj gubitak kilograma pretvoriti u karijeru i postati fitness trenerica.

- Želim pomagati ljudima. Tada se osjećam dobro - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:08