Counter-Strike "International" na vidiku?

Counter-Strike \"International\" na vidiku?

Dota 2 International turnir je bio izuzetno popularan, sa nagradama čija je vrijednost viša od 10 milijuna dolara, koje su prikupili sami igrači. Sada se čini kako bi se takav način održavanja i financiranja turnira mogao proširiti na ostalo Valve vlasništvo.

Dota 2 je uvjerljivo najpopularnija igra na Steamu i ruši rekorde praktički svaki mjesec, ali ni Counter Strike nije pretjerano daleko od tih brojki. Iz tog razloga su u Valveu počeli razmišljati o sličnom konceptu internacionalnog turnira za svoju pucačinu.

U nedavnom intervju Erik Johnoson iz Valvea je objasnio koliko su ozbiljni u vezi takve ideje: “Ne znam bi li se zvao International, ali ljudi koji rade na Counter-Strikeu su napravili značajni pomak po pitanju podrške profesionalne zajednice koja se nalazi oko igre. Mi svi radimo u istoj tvrtki i imamo dosta zajedničkih ideja, a kako se International pokazao iznimno uspješnim, nema razloga zašto se slična stvar ne bi mogla primijeniti i na Counter-Strike.”

Naravno, ništa službeno nije potvrđeno no čini se kako nije potrebno puno razmišljanja da se uvidi kako bi igra koja je sa završnim danima travnja imala preko 9 milijuna aktivnih igrača dobro podržala ovakav koncept. Iako je to impozantna brojka logično bi bilo očekivati manji fond, jer Dota, koja je prikupila 10 milijuna, ima 26 milijuna aktivnih igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:35