Kultna PS 1 igra MediEvil se vraća kao mod za Skyrim

Kultna PS 1 igra Medievil se vraća kao mod za Skyrim

MediEvil je svojevremeno bila popularna avantura u doba originalnog PlayStationa. Smještena u fantazijski srednjovjekovni svijet i davajući vam kontrolu nad živućim kosturom imala je jednu specifičnu atmosferu, vrlo sličnu onoj u prvim filmovima Tima Burtona. Sada će MediEvil dobiti svojevrsni remake.

Ključna riječ bi ovdje bila “svojevrsni”, jer će ono što ćemo dobiti biti zapravo mod za Skyrim. Modder koji stoji iza projekta, KorinOo, je najavio prva četiri levela koja će izgraditi kroz Construction Set, a biti će prisutan i glavni protagonist Sir Daniel Fortescue, kao i razni kosturi i bundeve koje će susretati putem.

KorinOo objašnjava kako “njihova namjera nije stvoriti identičnu igru u sklopu Skyrim enginea, već želi napraviti sve levele i područja prepoznatljive i tematikom bliske originalu, ali istovremeno nadograditi neke, sada već arhaične, gameplay mehanike (borba, interakcija i sl.) kako bi bili u toku sa modernim igrama. Glavni cilj je imati osjećaj jezivog groblja, ali sa dodanim specifičnim detaljima koji će stil približiti onom Tima Burtona.”

U sklopu moda će biti već spomenuta prva četiri levela, ali neki budući nastavak nije isključen, odnosno, vrlo vjerojatno ovisi o popularnosti ovog moda u kojem ćemo vidjeti gradove, sela i polja iz originalne igre. Zbog ograničenosti alata koji su na raspolaganju šaljivi i pomalo šašavi artistički stil, kretnje i gegovi, neće moći biti zastupljeni u onoj mjeri u kojoj bi to većina fanova igre htjela, no svaki pokušaj reanimiranja interesa za starije igre je bezrezervno vrijedan spomena.

Kako će to izgledati u Skyrimu možete vidjeti na gornjem videu, a kako je to izgledalo u izvornom obliku možete vidjeti u donjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:11