Vampire: The Masquerade - Bloodlines fan remake stopiran

Vampire: The Masquerade - Bloodlines fan remake stopiran

Rad na remakeu kultnog Vampire: The Masquerade – Bloodlines je naprasno prekinut nakon što je stigla zabrana iz CCP-a, vlasnika prava na sve vezano za Vampire: The Masqurade franšizu. Čini se da je to kraj za projekt kojeg su developeri planirali predložiti Activisionu za izdavanje.

„Jako smo žalosni što moramo priopćiti da je smo zaprimili mail o zabrani svih radova od strane CCP Gamesa. Moramo ukloniti sve materijale koji sadržavaju Bloodlines imena, lokacije ili bilo koje elemente franšize sa naših stranica, te prekinuti sva korištenja Vampire: The Masqurade vlasništva.“ – objavio je voditelj projekta Vaulderie (kako se zvao ovaj pokušaj moderniziranja ove kultne igre).

Od projekta se odustalo jer „ova zabrana čini besmislenim sav trud koji se uložio i koji bi se eventualno uložio, jer remake bez originalnog sadržaja nema smisla.“ – dodali su developeri. Inače Bloodlines je izašao prije deset godina, ali i dalje ima svoje poklonike (među kojima smo i mi) koji, između ostaloga, igru i dalje održavaju kroz svoje patcheve davno nakon što su developeri završili s njom.

„Od početka smo jasno rekli da bi ovo trebala biti naša vizija igre. Samo želimo zadržati igru, priču i svijet koji je donijela živim i dorađenim za novu generaciju. I igra i ideja iza projekta su proizašli isključivo iz strasti prema originalnom materijalu“ – završavaju objavu nesuđeni developeri.

Za sve koji ne znaju o čemu se ovdje radi svakako pogledajte našu recenziju, a dotakli smo se ove igre i prilikom maštanja o eventualnim nastavcima. Bloodlines nipošto nije savršen, čak štoviše, igra je u svojoj 1.00 verziji u nekim segmentima doslovno neigriva, no atmosfera, priča, likovi, fantastičan dialog i ponajviše trud igrača oko igre su po našem mišljenju „dogurali“ Bloodlines do jednog od „najboljih podcijenjenih naslova“ na koje smo ikad naišli.

Ako igru još uvijek niste isprobali preuzeti ju možete na Steamu gdje košta 19,99€, ali uz malo truda i strpljenja sigurno ćete negdje naći neku akciju koja vam nudi Bloodlines po znatno nižoj cijenu (u travnju je bila 5€ na Amazonu). Nakon što ju preuzmete svakako instalirajte sve dostupne fan-made patcheve i uživajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:49