KONKURENCIJO, ČUVAJ SE!

Završio je open beta vikend za Overwatch, a evo i prvih dojmova o igri

 YouTube Screenshot / Overwatch
Kao i sve druge Blizzardove naslove, Overwatch krasi predivna i šarena grafika. Animacije su fluidne i dobro razrađene, osvjetljenje je dinamično a teksture su savršeno osjenčane. Nema sumnje da igra izgleda impresivno.

Overwatch je nadolazeća SF pucačina iz prvog lica te novi projekt jednog od najvećih svjetskih studija za razvoj videoigara, Blizzard Entertainment. Nakon ogromnog uspjeha sa plasmanom na tržište kartaških igara sa naslovom Hearthstone te nešto manje uspješnom (ali svejedno nezanemarivom i veoma zabavnom) MOBA igrom Heroes of the Storm, Blizzard će se sa svojim novim naslovom pokušati postaviti kao direktni konkurent Valveu i njihovom mega popularnom naslovu Team Fortress 2, koji suvereno vlada kao najigraniji naslov u tom žanru.

Čini se da Blizzard uspjeva u naumu da privuče pažnju eSport publike, jer je za open beta weekend Overwatch zaigralo više od milijun ljudi. To je prilično impresivna brojka pogotovo kada se razmotri činjenica da igra još nije dovršena i puštena na tržište.

Snage i slabosti

Unatoč nekim čudnim odlukama vezanih uz njihovu najpopularniju igru World of Warcraft u posljednjih nekoliko godina i u nekim slučajevima krajnje neetičkim odnosima s javnošću, mora se priznati kako dizajneri i programeri u Blizzardu još uvjek veoma dobro obavljaju svoj posao.

Kao i sve druge Blizzardove naslove, Overwatch krasi predivna i šarena grafika. Animacije su fluidne i dobro razrađene, osvjetljenje je dinamično a teksture su savršeno osjenčane. Nema sumnje da igra izgleda impresivno. U igri je trenutno 21 heroj koji su podijeljeni u 4 kategorije; offense, defense, tank i support. Svaki od njih igra različitu ulogu i ima jedinstven set mogućnosti za izvršenje zadatka koji obavljaju. Mehanike kretanja i pucanja, kao i sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju savršeno su ispolirane i čini se da se igra aktivno trudi objasniti ih prije nego meč uopće započne.

Štoviše, igra je nevjerojatno jednostavna i zabavna, potrebno je veoma kratko vrijeme da se igrač upozna sa navedenim mehanikama a heroja je moguće promjeniti u bilo kojem stadiju igre. To omogućava dinamičnu kompoziciju tima i napetu igru od početka do samog kraja.

Korisničko sučelje je jednostavno za razumjeti i potrebno je tek nekoliko minuta kako bi igrač shvatio što se traži od njega.

Prva slaba točka igre koja će vam zapeti za oko je manjak raznolikosti u modovima. U igri su trenutno pet mapa i četiri moda, što bi bilo zanemarivo da igra ne košta 40 eura (60 eura za u maloprodaji. Štoviše, količina sadržaja koji je na raspolaganju od prvog dana je zapanjujuće niska. Ne postoji nikakva single player ili co-op kampanja, nema nikakvih nagrada za dobro igranje, progresija kroz sakupljanje levela ne nagrađuje igrača na nikakav značajan način i ne postoji nikakav sistem rangiranja igrača po vještini.

Ako nemate nekoliko prijatelja koji bi bili voljni svaki dati 60 eura za igru, mala je vjerojatnost da će Overwatch zadržati vašu pažnju dovoljno dugo da opravda cijenu koju traži.

Završna riječ

Overwatch je bez sumnje jedna od najzabavnijih, najljepših i najdinamičnijih igara u svojem žanru. Unatoč svojoj jednostavnosti i pristupačnosti, igra zahtjeva veliku količinu vještine i preciznosti a dobri igrači se uvjek ističu. Ukoliko možete, strpite se nekoliko mjeseci da igra pojeftini i dizajneri nadodaju još sadržaja. Ako vam manjak mapa i modova ne predstavlja veliki problem i imate nekoliko prijatelja koji su zainteresirani za igru, svakako si priuštite ovaj naslov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:51