Zamislite da vas pozovu na večeru, pa domaćin ponosno otvori frižider i kaže da ovdje već 30 dana, na temperaturi iznad nule, ne u zamrzivaču, drži jednog brancina kojeg će vam sada poslužiti. Dodaje pritom kako je najbolji sirov, na carpaccio. Mnogi od nas vjerojatno bi se pristojno zahvalili i rekli da nisu gladni, i pritom bi se gadno prevarili.
U to smo se uspjeli uvjeriti obilaskom ribogojlišta tvrtke MAR FISH gdje nas, u Solinama na Ižu, nadomak Ugljana, dočekuju Nenad Grozdanić, direktor prodaje te voditelj proizvodnje Toni Nadinić. Dok im se približavamo, ništa ne daje naslutiti da je ovo ribogojilište jedino te vrste u Europi. Pravilno posloženi veliki, okrugli kavezi prizor su kakav se viđa posvuda po Jadranu. No, ovo je mjesto posebno jer samo tu na našem kontine...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....