NEOBIČNI LJUBIMCI

Kvasce sa sobom nosim i kad idem na put. A od njih pečem najbolji mljetski kruh

Kvasac Ane Dabelić

 Tomislav Kristo/Cropix
‘Dobar domaći kruh baza je svakog restorana‘, smatra Ane, koja najvećim grijehom drži posluživanje kupovnoga kruha u restoranima
‘Dobar domaći kruh baza je svakog restorana‘, smatra Ane, koja najvećim grijehom drži posluživanje kupovnoga kruha u restoranima

Ane Dabelić svoje ljubimce obavezno vodi sa sobom kamo god krenula. Kad se s Mljeta uputi, primjerice, u Dubrovnik, njezine su "živine" obavezno uz nju. I to ne bi bilo tako neobično da ti ljubimci koje Ane toliko voli i njeguje nisu - kvasci, koje koristi da bi pravila najbolji domaći kruh na čitavom Mljetu.

- Dobar domaći kruh baza je svakog restorana, konobe i bistroa - smatra Ane, koja najvećim grijehom drži posluživanje kupovnoga kruha u restoranima.

Baš zato što svoj domaći kruh, koji radi već godinama, poslužuje uz predjela i glavna jela, razne umake i brudete, ove je godine otišla korak dalje u pripremi pa sad koristi domaći kvasac koji sama uzgaja, hrani i poji. Cilj joj je da svaki kruh koji napravi bude mekan i pun rupica, kaže.

image
...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 09:05