POPUT DICKENSOVIH DUHOVA

BLAGDANSKO OZRAČJE TJERA SAMCE DA SE JAVE SVOJIM BIVŠIMA Neki žele samo seks, neki žele oživjeti vezu dok neki žele samo izmijeniti par riječi

 Profimedia, Caia Image

Podaci studije koju je proveo servis za upoznavanje potencijalnih romantičnih partnera eHarmony otkrivaju da će svakog desetog samca ovih blagdana kontaktirati bivši dečko ili cura, piše The Independent.

eHarmony tvrdi da je ovaj trend plod usamljenosti koju samci osjećaju tijekom blagdana i posjeta rodnih gradova. Od 4.054 anketirane odrasle osobe, njih 11 posto je reklo da su doživjeli da im se bivši partner iz vedra neba tijekom blagdana javio s željom da se upuste u romantičnu avanturu.

Kako u današnje vrijeme svaki neobični trend u ljubavi ima svoje ime, ovaj se zove "Marleyjiranje", a dobio je ime po Jacobu Marleyju, književnom liku iz Dickensove "Božićne priče" koji se u knjizi nakon godina izbivanja Ebenezeru Scroogeu ukaže na Badnjak.

Istraživanje kaže da se samcima bivši partneri javljaju za vrijeme blagdana zbog nostalgije i to neovisno o tome kada su prekinuli. "Na kraju godine se uvijek prisjećamo prošlosti i to neminovno znači da se prisjetimo i prijašnjih veza", rekao je 31-godišnji Joseph Fairweather (ime je promijenjeno, op.a.) za The Independent.

"Zahvaljujući društvenim mrežama, danas je to vrlo lako napraviti. Takva javljanja često znaju rezultirati i susretima uživo. Javljale su mi se bivše djevojke koje su htjele da se nađemo na piću kada god bi se našao u svom rodnom gradu. I ja sam to radio."

Neki bivši partneri žele samo seks, drugi žele vidjeti može li se njihova veza oživjeti dok treći samo žele malo popričati. Naravno, kako se ljudi tijekom blagdana često nađu u svojim rodnim gradovima, oni predstavljaju idealnu priliku za javljanje bivšoj ljubavi.

Dok se 11 posto samaca tijekom Božićnih blagdana javlja svojim bivšima, nedavno istraživanje koje je također proveo eHarmony otkrilo je da se 10 posto samaca užasava blagdana. "Samo zato što ste kod kuće ne znači da smijete proganjati svoje bivše partnere", rekla je Rachael Lloyd iz eHarmonyja.

"Premda će neki rado izmijeniti riječ dvije sa svojim bivšima, važno je u startu reći koja je priroda sastanka kako se ne bi stvorila konfuzija i nelagoda."

"Veze često propadaju zbog legitimnih razloga kao što su nedostatak kompatibilnosti. Ako vam to zvuči poznato, bolje provedite blagdane u društvu obitelji i prijatelja, umjesto da trčite za nečim što se pokazalo lošim. Vraćanje unatrag vam samo smanjuje šanse za sreću u budućnosti", zaključila je Lloyd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:26