MAPA ONLINE ZAJEDNICE

Forum.hr uvršten na internet-kartu svijeta

Google je indeksirao pod svoje sve stranice i teme koje postoje na Forumu.hr u posljednjih deset godina

ZAGREB - Kad kliknete na Forum.hr, samo ste jedan od 2,169.435 jedinstvenih posjetitelja (unique visitora) od šest milijuna posjeta koliko stranica bilježi svaki mjesec. Zbog toga je Forum.hr dospio na internetsku mapu svijeta, zajedno s divovima kao što su Facebook, MySpace i Twiter, a debelo je prešišao slične forume u zemljama kao što su Italija i Njemačka, kojih na karti uopće nema.

Najposjećeniji portal

U svjetskim razmjerima Forum.hr je dio otoka na otočju internetskih foruma, sjeveroistočno od velikih otoka Twitter, Skype i YouTube, koji se nalaze podno kontinenta Facebook, na kojemu se nalaze države Farmville, Happy Farm, te MySpace i Ozone.

Karta je objavljena na iznimno popularnom siteu xkcd.com, nakon detaljne analize Randalla Munroea, bivšeg zaposlenika robotičara iz NASA-e, programera, matematičara i vlasnika xkcd-a. On i njegov site toliko su popularni da imaju i kult sljedbenika. Sama internetska karta svijeta izrađena je na temelju podataka za koje je kriterij prvenstveno bio opseg aktivnosti, odnosno živost u određenoj online zajednici. Nije se gledao broj registriranih članova, nego volumen svakodnevne aktivnosti.

Forum.hr, koji je i prema domaćim statistikama redovito među najposjećenijim hrvatskim web portalima, pokrenut je kao forumska podstranica u sklopu portala Monitor.hr te je od 1999. godine najposjećenija online zajednica u Hrvatskoj. Trenutačno bilježi više od šest milijuna posjeta mjesečno i ima 349.307 tema s 25,203.883 postova.

Korisne informacije

Urednik portala Monitor.hr, Goran Šikić, ističe da je Forum.hr pokrenut kao uobičajena forma “bulletin boarda”, u sklopu Monitora.

- Forum.hr ima dugu tradiciju. Nekoliko godina nakon pokretanja izdvojen je i zaživio vlastitim životom. Google je indeksirao pod svoje sve stranice i teme koje postoje na Forumu.hr u posljednjih 10 godina. Ako želiš doznati informaciju bilo koje vrste, od toga kako se lijepe parketi do toga što ponijeti u rodilište, na Forumu.hr već je sve obrađeno - kaže Šikić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:43