NAJLJEPŠA GESTA IKAD

VIDEO: ZABORAVITE SVE ŠTO STE NAUČILI, OVO SE ZOVE LJUBAV Dvije godine je sadio cvijeće samo da bi joj izmamio osmijeh na lice

 Screenshot YouTube

Japanski mediji ovih dana prenose priču o muškarcu koji je pun ljubavi za svoju bolesnu suprugu dvije godine sadio cvijeće kako bi joj vratio radost življenja.

Gospodin i gospođa Kuroki iz japanskoga gradića Shintomija u braku su šezdeset godina. Zajedno su radili kao proizvođači mljekarskih proizvoda, podignuli dvoje djece i umirovljeničke dane planirali provesti zajedno putujući Japanom.

Supruga je, međutim, nakon trideset godina braka, u 52. godini života, u vrlo kratkom vremenu oslijepila od posljedica dijabetesa, povukla se iz života na farmi i izoliravši se od prijatelja i obitelji prestala izlaziti iz kuće.

Razmišljajući o tome na koji bi način mogao privući prijatelje i članove obitelji da je što češće posjećuju, njezin je suprug opazio cvijeće shibazakure. Ta vrsta mahovine brzo se širi, intenzivnih je boja i u cvatu prekrasno miriše. Stoga je dvorište svoje kuće odlučio pretvoriti u cvjetni tepih. Za to su mu trebale dvije godine rada i nekoliko tisuća cvjetova shibazakure.

Imanje Kurokijevih sada je svakog proljeća prekriveno ružičastim cvjetnim tepihom opojna mirisa, a gospođa Kuroki nakon duge izolacije uživa u svome dvorištu.

Osim što je uspio izmamiti osmijeh na supruginom licu i vratiti joj radost življenja, gospodin Kuroki je svojim trudom postigao da gradić privlači brojne turiste, koji, znajući ovu ljubavnu priču, redovno svrate do njihove kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:02