ZAGREB - Daska na kojoj svakodnevno režete meso i povrće sadrži 50 puta više bakterija nego zahodska daska. I zato je treba mijenjati puno češće nego što to činimo. Ima kućanstava koja su dasku za rezanje naslijedila od bake. Popularna kuharica Ana Ugarković kaže kako se s daskom za rezanje, koliko god nam bila draga, treba obračunati čim primijetimo dotrajalost.
- Drvene daske i kuhače mijenjam svakih šest mjeseci. Imam i plastične, ali one se isto brzo potroše i teško ih je oprati. Za svoje emisije koristim drvene daske iz estetskih razloga - kaže Ana. I spužva za suđe ima jako kratak rok valjanosti.
- Spužve pak mijenjam svakih tjedan dana. Osobito pazim da ih nakon svakog pranja dobro iscijedim da ne ostanu razne bakterije koje ne samo da su štetne za zdravlje ve...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....