PROČITAJTE NJEZINE SAVJETE!

FOTO: ZAR OVA ŽENA IMA ZBILJA TOLIKO GODINA?! Izbacila je iz prehrane samo jednu namirnicu i tome duguje svoju fit figuru i mladenački izgled

 Instagram

Mnoge žene desetljećima mlađe od junakinje iz naše priče mogle bi sanjati da imaju tijelo kao ona: sedamdesetogodišnja Carolyn Hartz, majka troje djece iz Pertha, izgleda zbilja , a tajnu svog izgleda otkrila je nedavno u razgovoru za australski Daily Mail.

Iako je bila prava ovisnica o slatkome, prije 28 godina odrekla se šećera, što joj je nemalo pomoglo u održavanju vitke linije iako joj je u početku bilo teško.

- Mnoge žene iznad 50-te smatraju da je teško održati figuru i težinu kad dođete u određene godine, a mnoge žene već u 40-ima već smatraju da nakon što su rodile djecu, teško mogu vratiti izgled koji su imale prije. Istina je da metabolizam usporava kako starimo, ali to samo znači da trebamo preuzeti kontrolu i donositi zdravije odluke - pojasnila je Hartz, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Vjerujem da je iznimno važno biti svjestan koju vrstu i količinu jedete. Promišljanje o namirnicama koje konzumirate bitan je faktor, stoga osjetite svaki zalogaj i uživajte u njemu. To će vam pomoći da sporije jedete i manje se prejedate - nadodala je Hartz.

Objavu dijeli SweetLife (@sweetlifeaus)

Osim uravnotežene prehrane, Hartz tvrdi da je jako bitno spavati barem osam sati dnevno, jer se za vrijeme sna naše tijelo oporavlja od stresa, a meditacija i tjelovježba također doprinose njezinom zdravlju i izgledu.

Savjeti za fit i zdravo tijelo

  • Čak i ako obožavate slatko, postoji rješenje: zamijenite šećer zdravijim varijantama, a umjesto običnog brašna koristite bademovo ili kokosovo
  • Uključite svježe voće i povrće u prehranu, ali i količinu proteina (posebice za doručak) koji će vam stabilizirati količinu šećera u krvi
  • Kad vas uhvati za slatkim, priuštite si nekoliko kockica tamne .
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:52