TRIKOVI ZA MRŠAVLJENJE

JEDETE LI OVE NAMIRNICE ZA DORUČAK, KILOGRAMI ĆE SE ISTOPITI Saznajte što će vam dati energije, a što će zavarati želudac i učiniti vas sitima

S novogodišnjom noći bliže se i radikalne odluke za 2017. - zdravije ću se hraniti, više vježbati i izgubiti suvišne kilograme - a mi vam donosimo neke jednostavne savjete uz koje ćete to lakše ostvariti.

Zlata vrijedno pravilo, koje s razlogom uvijek zauzima prvo mjesto, jest ne preskakati doručak.

Fresh smoothies
Fresh smoothies

Izaberete li dobre namirnice, lakše ćete zavarati osjećaj gladi tijekom dana, a čak i ako niste ljubitelj jedenja u rano jutro, i za vas postoji alternativno riješenje - smoothie.

Možete ga napraviti, primjerice, od kave, kockica leda, cimeta, bademova mlijeka i koštica lana. Čarobni napitak koji će vas razbuditi u sekundi i dati vam energije za radni dan ima samo 260 kalorija.

Istraživanja su pokazala da je najbolje jesti 30 do 60 minuta nakon buđenja jer je tijelo tad najspremnije za brzo trošenje kalorija pa se nećete debljati.

Sour cream
Jogurt je izvrstan dodatak jelima

Doručak bogat proteinima pun je pogodak. Nutricionisti preporučuju kuhana jaja i grčki jogurt, a pokazalo se da žene koje su umjesto peciva birale upravo te naimrnice mršave dvostruko brže.

Biljana Gaurina/CROPIX

Dodate li i banane na jutarnji jelovnik, sigurno nećete pogriješiti. To voće, osim što vas čini sitima, tjera tijelo da tijekom dana što više sagorijeva masnoće što će vas s vremenom učiniti vitkijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:14