POVRĆE U DOBA E. COLI

Kako biti siguran da je na stolu zdrava hrana i koliko nas to košta...

Dva važna pravila: Namirnice treba dobro skuhati ili prepeći, a one koje se jedu sirove - temeljito oprati
Dva važna pravila: Namirnice treba dobro skuhati ili prepeći, a one koje se jedu sirove - temeljito oprati

Kako se hraniti zdravo i sigurno pitanje je koji postavljaju mnogi nakon aktualne drame koju je izazvala sumnja u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost španjolskog povrća za kojeg se posumnjalo da je krivac za širenje opasne i smrtonosne bakterije E. coli Europom. I dok stručnjaci ubrzano traže krivca za širenje zaraze, strahujući za svoje zdravlje, dobar je dio Hrvata već odustao od kupnje uvoznog, ali i domaćeg povrća. Nakon svake epidemije koju izazove hrana preplašeni potrošači pokušavaju kupovati što zdravije i sigurnije namirnice, no stručnjaci upozoravaju da na kvalitetnu prehranu treba misliti svaki dan. Istražili smo što uopće znači hraniti se zdravo, kako odabrati prave namirnice i koliko to uopće košta...

Naša poznata i ugledna nutricionistkinja i farmakolog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 17:29