Piletina u vašem sendviču iz Subwayja možda i nije piletina, pogotovo ako ga jedete u Kanadi, piše The Independent.
DNK analiza mesa koje se poslužuje u restoranu brze prehrane otkrila je da piletina iz pećnice sadrži samo 53,6 posto piletine te da trakice od piletine sadrže samo 42,8 posto piletine. Prema istraživanju Canadian Broadcasting Corporation (CBC), ostatak DNK u tim Subwayjevim proizvodima čine dodaci od soje.
Otkrića su dio veće studije kojom su se proučavali proizvodi od piletine iz raznih restorana brze hrane koji posluju u Kanadi, uključujući McDonald's, Chipotle i Wendy's. Istraživači kažu da su ih najviše šokirali rezultati analize Subwayjevih proizvoda.
Matt Harnden, istraživač sa Sveučilišta Trent iz Ontarija testirao je šest sendviča iz restorana brz...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....