ZDRAVO I RAZNOVRSNO

PROBLEM MNOGIM RODITELJIMA S čime hraniti svoju djecu i kako im dati sve što im je potrebno?

 DH

Za mnoge roditelje riječ hrana, stvara velike probleme. S čime hraniti svoju djecu, na koji način te kako djeci dati sve što im je potrebno.

Djeca od malena uče prema uzoru. Prvi uzor ste upravo vi, roditelj. Današnji, ubrzan način života promijenio je mnoge obitelji, a kako znanstvenici kažu, upropastio mnoge mlade živote.

Danas djeca rijetko doručkuju s roditeljima, kao i obitelji općenito. Stručnjaci savjetuju kako bi djeca svakoga dana trebala doručkovati i po mogućnosti u prisutnosti barem jednog roditelja (podsjećamo, bez mobitela ili laptopa u ruci).

Djeca premalo konzumiraju voće i povrće, promislite jeste li im vi dobar primjer?

Sve one pogreške koje učinite kod djece i njihove prehrane ponavljat će se i zapravo nikada neće niti nestati.

Razmislite želite li uistinu da vaše dijete jednoga dana jede samo brzu hranu, da želi jesti samo čokoladu, te da je pretilo?

Brojni nutricionisti i liječnici upozoravaju kako se broj pretile djece povećava iz dana u dan, te kako su djeca sve nezdravija i kako njihovi organizmi ne mogu normalno funkcionirati.

Razmislite kakav primjer dajte svojoj djeci s vašim načinom prehrane. Djeca upijaju sve što vi radite. Doručkujte sa svojom obitelji, pokažite djeci na koji način jesti pravilno te zapamtite kako je i vama i djeci hrana ono štonas pokreće i što nam je potrebno za zdrav život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:54