MREŽASTI POTPORANJ

SVE VIŠE ŽENA ŽALI SE NA BOLOVE NAKON OPERACIJE Zatražena je istraga sigurnosti vaginalnih implantata koji se redovno koriste u kirurškim zahvatima

 Neja Markičević / CROPIX

Članovi Laburističke stranke zatražili su javnu istragu o opasnostima korištenja vaginalnih mrežastih implantata te zaustavljanje korištenja kontroverznih proizvoda u kirurškim zahvatima dok se istraga u potpunosti ne provede, piše Independent.

Implantati poput mrežica koriste se liječenje brojnih zdravstvenih poteškoća kod žena, uključujući prolaps unutarnjih organa i inkontinenciju. Međutim, sve se više žena javlja s ozbiljnim problemima i jakim bolovima nakon zahvata.

Engleski će parlament raspravljati o ovom problemu te ispitati opasnosti mrežica, a stvar je pokrenula laburistička zastupnica u parlamentu Sharon Hodgson.

‘Zbog mrežastih implantata žene trpe konstantne bolove, ne mogu hodati i ne mogu raditi. Radi se o aktualnom zdravstvenom skandalu i vlada mora učiniti puno više i podržati one koji su pogođeni užasnim posljedicama. Ministarstvo je najavilo nove upute za korištenje ovih proizvoda, no one će izaći tek u siječnju iduće godine. Mrežice treba u potpunosti maknuti s tržišta, barem dok se točno ne ustanovi kako i zašto predstavljaju prijetnju za zdravlje žena. Vlada još uvijek nije dala točne podatke o tome koliko je žena oboljelo i zašto je tako rizičan proizvod uopće na tržištu. Laburistička stranka zahtijeva punu istragu kako bismo se osigurali da se takve stvari više ne ponavljaju’, rekla je Hodgson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:56