TRENIRANJE S DJECOM

SVESTRANA MAJKA TROJE DJECE I TV UREDNICA PREDSTAVLJA VJEŽBE ZA RODITELJE I DJECU 'Koliko god bila zaposlena ili umorna, ne izbjegavam vježbanje'

Lana Pavić za Jutarnji predstavlja set vježbi za roditelje i djecu

- Izbjegavam odlaske u teretanu i trudim se što više šetati prirodom i u tu aktivnost uključiti sve članove moje obitelji, od najmanjih do najvećih - rekla nam je TV urednica i svestrana majka troje djece, 39-godišnja Lana Pavić. Koliko god bila zaposlena ili umorna, ne izbjegava vježbanje.

- Čak i kada u danu nemam vremena za vježbanje, trudim se koristiti stepenice ili prošetati do posla. Tako potičem zdrave navike svojih ukućana, ali i sebe prisilim na razgibavanje tijela kako bih dobila onaj dio obaveznog kretanja koji nam u danu treba - ističe 39-godišnja Lana, kojoj se u vježbanju često pridruži najstarija kći Lara Borna.

- Vježbam dva do tri puta tjedno, pa mi pri tome pomažu stručnjaci s Kineziološkog fakulteta - objašnjava Lana, koja je ambasadorica projekta Aktivna Hrvatska.

U tandemu s 12-godišnjom kćeri Larom Bornom, Lana Pavić za Jutarnji u suradnji s prof. kineziologije Marinom Dadićem i trenerom Tianom Jagarićem predstavlja set jednostavnih i zabavnih vježbi za roditelje i djecu koji potiče aktivaciju mišićnih sustava koji često znaju “zaspati”.

- Motivacija za dobar i kvalitetan trening često je partner s kojim ćemo biti motivirani za još jedno ponavljanje više, ali i za ne odustajanje od aktivnosti - komentirao je profesor Dadić. Za vježbanje u brojnim hrvatskim gradovima možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

1. vježba

MALI MOST SUNOŽNO

Lezite na leđa, zgrčite noge u zglobu tako da koljena budu pod 90 stupnjeva i oslonite se na pete. Iz navedene pozicije potiskujte kukove prema gore aktivirajući mišiće stražnjice. Vježbu ponovite tri serije kroz 10 ponavljanja.

2. vježba

PALAC

Dok ležite na trbuhu lagano podižite trup prema gore i kontinuirano rotirajte palac ruke prema gore. Tijekom izvođenja vježbe spajajte lopatice. Vježba služi za aktiviranje lopatica i pozitivno utječe na držanje tijela, izvedite je kroz dvije serije po osam ponavljanja.

3. vježba

PLANK S DIRANJEM SUPROTNOG RAMENA

Iz upora s ispruženim rukama dlanom ruke brzo dotaknite suprotno rame. Važno je da je kralježnica stoji u neutralnoj poziciji bez propadanja kukova te da se ne rotirate u donjem dijelu leđa. Vježbu izvedite kroz tri serije po pet puta.

4. vježba

MEDVJEĐI HOD

U uporu na sve četiri krećite se prema naprijed, vježba je izvrsna za aktiviranje mišića ruku i trupa. Pokušajte dok se krećete prema naprijed ne rotirati kukove i imati ispružena koljena. U ovoj poziciji krećite se desetak metara prema naprijed, a vježbu ponovite kroz dvije serije.

5. vježba

ČUČANJ DO SJEDA

Prilikom izvedbe čučnja sjedajte kukovima prema naprijed, ali nemojte gurati koljena ispred projekcije prstiju stopala. Isto tako, koljenima nemojte dozvoliti da idu prema unutra. Vježbu ponovite kroz tri serije po osam ponavljanja.

6. vježba

JEDNONOŽNI BALANS S ISPISIVANJEM IMENA SUPROTNOM NOGOM

Dok stojite na jednoj nozi, drugom nogom ispisujte partnerovo ime. Tijekom izvedbe vježbe neka stajna noga bude “zalijepljena” za podlogu bez pomicanja. Pokušajte koljeno zadržati u čvrstoj poziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:11