Oduvijek su nam govorili da bijeli kruh nije zdrav i da bismo trebali jesti onaj od cjelovitih žitarica, no novo istraživanje je pokazalo da bi bijeli kruh ipak mogao biti zdrav izbor.
Znanstvenici sa Sveučilišta Oviedo otkrili su da on značajno povećava broj „dobrih“ bakterija u želucu te na taj način štiti od bolesti i doprinosi boljem zdravlju. Takvo otkriće moglo bi dovesto do toga da ozloglašeni bijeli kruh ponovo povrati nešto od nekadašnje popularnosti.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Španjolski znanstvenici su analizirali bakterije u želucu čovjeka i njihovu ulogu u očuvanju zdravlja, a razlog je poznata činjenica da, kad se broj određenih bakterija smanji, postajemo skloniji raznim oboljenjima. Jeda...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....