VELIKA AKCIJA ZDRAVOG MRŠAVLJENJA

VIDEO Slađana (27): Uspjela sam zakopčati hlače koje nisam mogla niti navući...

ZAGREB - Kandidati velike akcije zdravog mršavljenja Jutarnjeg lista i Vite, “Voli svoje tijelo”, četiri su tjedna prehranu krojili prema jelovnicima koje je za svakoga od njih posebno osmislila doc. dr. sc. Donatella Verbanac. Zajednički zaključak: nisu bili gladni, jelovnici su im bili raznovrsni, a kilogrami se uspješno tope. Nakon mjerenja u poliklinici Interneuron dobili su nove jelovnike na temelju dosadašnjih rezultata.

Na dobrom putu

A nove, vitkije brojke petero je kandidata obilježilo prikladnim zdravim ručkom u restoranu Feferon.

- Vrlo sam poletna, puna energije - opisuje svoje iskustvo u našoj akciji 28-godišnja Daniela Letić koja je tim riječima sumirala mišljenje većine finalista.

Ističe da joj je veoma drago što su svi kandidati “tu negdje” po rezultatima.

- Sve moje sumnje u samu sebe su nestale jer i po drugima vidim da sam na dobrom putu - tumači.

Gotovo svi kandidati istaknuli su još jednu činjenicu: doručak im je postao jako važan. Dan počinju mueslima, zobenim pahuljicama, jogurtima i lanenim sjemenkama. S guštom.

Svega ima dovoljno

S jednakim je guštom Slađana Vasiljević (27) odjenula hlače u koje nije mogla ući više od dvije godine. Četverostruka mama, 35-godišnja Mirjana Danković počela je koristiti neke nove namirnice, a onih nekoliko koje joj se baš i nisu svidjele, poput komorača, zamijenila je u dogovoru s dr. Verbanac. Najmlađa kandidatkinja u akciji, 22-godišnja studentica ekonomije Ruth Grozaj, imala je samo jednu primjedbu na jelovnik - ne voli inćune, pa ih je izbjegla, no sve ostalo odgovaralo je njezinu nepcu.

- Sve je tu, slatko, slano, dovoljne količine - ističe nasmijana Ruth.

Davor Varga (48) se uz novi način prehrane i redovito plivanje na bazenu brzo vraća u formu i priprema za nova plivačka natjecanja veterana.

- Jako sam zadovoljan promjenama - kaže Davor.

Siti, sretni i puno vitkiji

Davor Varga (48), 8,5 kg i 22 cm u struku manje

Brzo sam se uvjerio da mi je 100, 150 grama određene hrane sasvim dovoljno i da je jelovnik s 2500 kalorija prava mjera za mene. Ni u jednom trenutku nisam bio gladan.

Ruth Grozaj, 6 kg, 22 cm

Kad idem na predavanja, pripremim i nosim hranu sa sobom. Ako jelovnik kaže - puretina, nosim puretinu. Ne dam se smesti. I mama mi se priključila u mršavljenju. Ovaj promišljeni način prehrane usvojila sam za cijeli život.

Slađana Vasiljević, 8 kg, 21 cm manje

- Nisam imala nikakve krize i mislim da ih neće niti biti. Počela sam jesti i neke namirnice koje prije nisam, poput leće i jako mi se svidjela.

Puna sam energije i iznimno zadovoljna.

Daniela Letić, 5,5 kg i 22 cm

Oduševilo me to što je plan prehrane napravljen samo za mene, a odgovarale su mi i količine i vrste namirnica. Neće mi biti problem usvojiti tu naviku za cijeli život.

Mirjana Danković, 8 kg, 21 cm manje

Nekad sam dan počinjala kavom, a sad sam se zaljubila u doručak. Zadovoljna sam jelovnikom. Velika mi je podrška suprug koji je uspio skinuti čak devet kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:33