VELIKA AKCIJA MRŠAVLJENJA

VIDEO Slađana Vasiljević: Ovo je odskočna daska da promijenim svoj život

ZAGREB - Mislim da će mi ovo biti odskočna daska da si promijenim život. Prijavila sam se za akciju ‘Voli svoje tijelo’ radi vlastitog samopouzdanja. Želim biti sigurnija u sebe - iskrena je 27-godišnja Slađana Vasiljević iz Križa kod Ivanića. Ona je peta finalistica akcije zdravog mršavljenja Jutarnjeg lista i magazina Vita. Sasvim slučajno u Jutarnjem listu vidjela je poziv na akciju i pomislila - zašto ne?

- Mislila sam: kakve sam sreće, nema šanse da me se izvuče kao jednu od natjecateljica. Kad su me nazvali i rekli da ulazim u akciju, ostala sam paf - smije se Slađana. Ova diplomirana inženjerka agronomije trenutno je nezaposlena. Već dvije godine pokušava pronaći posao, ali svjesna je koliko je ljudi na burzi, osobito mladih.

SPECIJAL: SVE O AKCIJI JUTARNJEG LISTA I VITE

No, ne sjedi kod kuće, nego je svu snagu usmjerila na volontiranje. U društvu Naša djeca vodi igraonicu dramske i recitatorske grupe za djecu predškolske dobi i u tome beskrajno uživa, baš kao i u bavljenju amaterskim kazalištem, u kojem je aktivna već 14 godina.

Stalno među ljudima

- Kazalište i gluma moja su velika ljubav. Još od malih nogu u tome uživam. Baš zbog toga što se stalno krećem među ljudima želim napraviti nešto sa svojim kilogramima. Želim se pogledati u ogledalo, a da mi osoba s druge strane uzvrati smiješkom - kaže Slađana. Posljednja predstava u kojoj je glumila bila je “Gospodar je zvonil” autorice Štefice Fanjek iz Zeline i jako se tome veselila. Sad je uzela malu stanku kako bi se uspjela preusmjeriti na novi režim prehrane i tjelesnih aktivnosti koje je započela u utorak.

Kuha i peče kolače

Ona je ta koja u kući s dva muškarca, bratom i tatom, drži kuhaču u ruci. Iako su je prvo zafrkavali da će njima morati kuhati odvojeno, njih dvojica pružaju joj punu podršku.

- Ne znam zapravo kad su se kilogrami nakupili. Od malih nogu sam bucka i sve volim jesti. Mislim da je kvaka u tome što nikada ne doručkujem. A kad navečer ogladnim, ne mogu stati. Najdraže su mi bile tjestenine, što je zapravo ubitačno za vitku liniju. Možda je stvar i u tome što, kad kuham, uvijek probam kako je ispalo - kaže djevojka koja, osim što fino kuha, voli i peći kolače. No, otprije nekoliko dana toga više nema. Otišla je u nabavu i opskrbila se zdravim namirnicama kako bi prešla na zdraviji režim prehrane.

- U utorak sam za doručak pojela jedan jogurt, a za ručak rižoto s graškom i zelenu salatu. Prije večere priuštila sam si jednu jabuku. Navečer su na meniju bili sir i komadić šunke. Na kraju dana nisam uopće osjetila glad. Jučer ujutro jela sam müsle s mlijekom, a za ručak tjesteninu s tunom. Osjećala sam se stvarno dobro - kaže ona. Uz to, bacila se i na tjelesnu aktivnost, pa je po sat vremena brzo hodala.

- Dobili smo svi zadatak da hodamo i to mi uopće ne pada teško. Stavim slušalice u uši, slušam glazbu i uživam - rekla nam je Slađana, koja je nekada davno bila sportašica. Ona, naime, obožava sport rezerviran za mškarce - nogomet. Toliko je njime zaluđena da ga je pet godina aktivno igrala. Bila je nogometašica u nogometnim klubovima Feniks i Agram.

- Nogomet mi je naprosto najdraži sport. Mislim da je za to kriv tata koji je tu ljubav prenio na cijelu obitelj. A za koga navijam? Za Dinamo, naravno. Prava sam dinamovka u srcu - kaže djevojka koja redovito prati Ligu prvaka i ostala natjecanja. Njen natjecateljski duh neće joj dopustiti da odustane u utrci za skidanje kilograma. I nakon završetka akcije, koja traje dva mjeseca, nastavit će zdravo živjeti.

- Bila sam već puno puta na dijetama. Najdulje sam izdržala na UN-ovoj dijeti, kojom sam skinula 12 kilograma. No, vratila sam puno više. Sada imam ono što mi je najvažnije - podršku svih. Zovu me prijatelji, poznanici, obitelj je uz mene i to mi doista puno znači - rekla je Slađana.

Nije joj cilj pobijediti, nego izabrati drukčiji, zdraviji put u životu. Ne misli na nagradu, nego na to kako će zavoljeti svoje tijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:45