Koja se hrana može zamrznuti?
Možete zamrznuti gotovo svu hranu. Iznimke su konzervirana hrana ili jaja u ljuski, ali i druge vrste hrane koje se mogu zamrznuti, no zbog svojih sastojaka ili svojstava mijenjaju se pri odmrzavanju. Pravi primjer je majoneza ili sličan tip emulzija koje se pri odmrzavanju raspadnu, odnosno razdvoje na vodu i masnu komponentu i ne mogu se više povezati. Isti je slučaj i s raznim masnim umacima te povrćem poput salate - zbog visokog udjela vode, zamrzavanje i odmrzavanje salate bitno mijenja njezine karakteristike a time i podatnost za jelo.
Količina vode u hrani bitna je za zamrzavanje i trajnost zamrznutih proizvoda.
Tako se sirovo meso i meso peradi bolje čuva nego ako je kuhano. Pri kuhanju se gubi voda kao i zamrzavanjem pa se karakteristična svo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....