ODUŠEVIO SE

Gordon Ramsay u Istri je složio savršeni sendvič s kajganom i tartufima, sad imamo i recept

Gordon Ramsay u Istri
 Youtube/Screenshot
‘Svi govore da su talijanski tartufi najbolji, ali da vam kažem, Hrvatska ima neke od najboljih tartufa na cijelom svijetu‘, kaže

Snimajući treću sezonu dokumentarne serije "Uncharted" za National Geographic, slavni britanski chef Gordon Ramsay (54), prošlo je ljeto posjetio Hrvatsku i, čini se, dobro se zabavio, ali i najeo. Što ispred, što iza kamera.

Ramsay je bio u Istri, u restoranu Vodnjanka, na Crvenom otoku i u rovinjskom restoranu Cap Aureo. Uživao je isprobavajući lokalne specijalitete poput tartufa i crnog rižota, a čak je i kuhao s popularnim hrvatskim chefom Davidom Skokom i testirao svoje znanje hrvatskog jezika s njegovim sinom.

Epizoda je emitirana prošlog vikenda, a priča se vrti oko Ramsayjevog posjeta Istri te kako je njegova misija pronaći najkvalitetnije lokalne sastojke.

image
Gordon Ramsay Facebook

Osim što je kušao fina jela, Ramsay se tako u Istri okušao u ronjenju, trčao za kozama zbog sira i magarcima zbog mlijeka te otkrio tajne potrage za tartufima, a prisustvovao je i izradi domaćeg maslinovog ulja.

Ideja serije je da Ramsay putujući po svijetu otkriva lokalne tradicije i kulturu hrane i na lokalne stanovnike primijeni svoju mentorsku metodu proslavljenu u "Hell’s Kitchen".

No kad su se kamere National Geographica isključile, Ramsay je odlučio iskoristiti neke od tartufa koje je sam ubrao u Istri te za svoj vlastiti YouTube kanal pripremiti elegantni sendvič s kajganom od jaja i tartufa.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

- Svi govore da su talijanski tartufi najbolji, ali da vam kažem, Hrvatska ima neke od najboljih tartufa na cijelom svijetu - započinje Ramsay.

Ovaj slavni chef, inače rođen u Škotskoj, bio je impresioniran našim lokalnim sastojcima.

- Već sam radio kajganu, ali nikad s tako nevjerojatnim obiljem prekrasnih tartufa. Lokalni proizvodi ovdje su bez premca. Ne samo da imamo najnevjerojatnije tartufe, već i najnevjerojatnije kozje sireve. Prilično nevjerojatno - rekao je.

A kako to Ramsay pravi sendvič s jajima od tartufa možete pogledati u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 09:22