OSIGURAN SMJEŠTAJ

Naša priča o 19-članoj obitelji iz Gline digla dobre ljude na noge: ‘Djeca su sad na toplom‘

 Damjan Tadić/Cropix
U kamp kućici dočekala su nas vesela, razdragana dječja lica: ‘Vidite kako su sad sretni. Poslikajte ih‘

"Ma samo da mi je jedna kampica da se zagrijemo, da se sa ženom i djecom konačno naspavam“, tim je riječima Mirko Jurišić putem Jutarnjeg lista iz Gline zavapio za pomoći.

Sa suprugom i troje djece smjestio se kod rodbine u kući gdje je njih 19 živjelo u dvije sobe. Istog dana kada je njegov vapaj objavljen u Jutarnjem u popodnevnim satima kamp kućica je iz Zadra stigla u dvorište Jurišićevih.

image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix

„Djeca su konačno na toplom, možemo mirno spavati. Instaliran je i internet“, ozareno nam pričaju Mateja i Mirko Jurišić u dvorištu kad smo jučer na putu prema Glini stali kod njihove kuće. Mirko je pokraj kamp kućice napravio i priručnu kuhinju s peći na drva. Nakon teksta javili su im se i čitatelji i poslali im pakete pomoći za djecu.

image
Damjan Tadić/Cropix
image
Damjan Tadić/Cropix

U kamp kućici dočekala su nas vesela, razdragana dječja lica. „Vidite kako su sad sretni. Poslikajte ih“, govori nam mama Martina. U svoju kuću zapravo i ne ulaze. Nije sigurno. Mirko se više ni ne penje na krov uklanjati potrgane slomljene crjepove. „Sa svakim novim potresom odlomi se po neki komad. Ne mogu se više penjati“.

image
Damjan Tadić/Cropix

S kamp kućicom vratilo se i veselje u ovu obitelj. Djeca su na toplom a Mirko više ne spava u autu čekajući pomoć. Osmijeh se barem malo vratio na njihova lica.

image
Nakon potresa svi su živjeli u dvije prostorije
Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:26