TAKENOKO

Restoran u Zagrebu uveo ‘gastro maske‘: S njima se gosti ne osjećaju kao u bolnici

 Darko Tomas/Cropix
To su specijalizirane gastro maske koje se u cijeloj Europi nose u hotelima i restoranima, rekao nam je vlasnik Takenoka Tomislav Đačić

Pandemija koronavirusa i nova normalnost već su nas navikle: u svim zatvorenim javnim prostorima maske su obavezne.

Nose se razne: jednokratne, kirurške, platnene, dizajnerske. Ipak, najneobičnije maske u gradu vidjeli smo u restoranu Takenoko u centru Zagreba.

image
Darko Tomas/Cropix

- To su specijalizirane gastro maske koje se u cijeloj Europi nose u hotelima i restoranima. Prije svega, jer su bolje i pogodnije za komunikaciju s gostima. Napravljene su od plastike, a postoji i dezinfekcijska tekućina kojom se čiste. Konobarima pod njima nije vruće i ta maska ne ostavlja dojam bolničke, zbog čega se gost osjeća ugodnije u prostoru. Vizualno su prihvatljivije za domenu ugostiteljstva - rekao nam je vlasnik Takenoka Tomislav Đačić.

image
Darko Tomas/Cropix

Dodao je kako u Takenoku poštuju i sve ostale mjere kao što su distanca između stolova, redovna dezinfekcija prostora te bočice s dezinficijensima, postavljene na frekventnim mjestima u restoranu.

Obaveza nošenja maski vrijedi u trgovinama i ugostiteljstvu, a proširila se i na pošte, banke te sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera i pedikera. Još prije donesena je mjera prema kojoj maske moraju nositi svi građani i zaposlenici u javnom prijevozu, a maske su obavezne i u trgovačkim centrima te običnim trgovinama.

image
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:41