KAKO ĆE REAGIRATI POTROŠAČI

DO REVOLUCIONARNE PROMJENE U PREHRANI JOŠ SAMO NEKOLIKO GODINA Uskoro ćemo svi jesti umjetno meso

 
 

Volite jesti meso, ali osjećate grižnju savjesti zbog ubijanja životinja? Ne brinite, rješenje je sintetsko ili meso uzgojeno u laboratoriju.

Prije četiri godine nizozemski je znanstvenik Mark Post, profesor na Sveučilištu Maastricht, prvi proizveo sintetski burger koji je zatim u Londonu pripremio poznati engleski chef Richard McGeown, glavni kuhar Couch’s Great House Restauranta u Cornwallu. Umjetno meso prvi su kušali austrijska nutricionistica Hanny Rutezler i Josh Schonwald, američki novinar i publicist specijaliziran za teme o hrani. - U ustima sam imao osjećaj mesa. Nedostaje mi masnoće, ali općenito je nalik na hamburger - rekao je Schonwald.

Komercijalna proizvodnja

Na konferenciji za novinare, Mark Post tada je otkrio kako se umjetni burger sastoji od 20.000 tankih ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 13:36