DR. INJA RADMAN

'Zahvaljujući siru koji se radi bez krava i mlijeka, hranit ćemo se bez štete za okoliš i životinje. Prva mozzarella ide na kušanje već u lipnju'

Inja Radman
Razgovarali smo s hrvatskom znanstvenicom čiji je projekt u Americi odabran kao jedan od najperspektivnijih startupa
Razgovarali smo s hrvatskom znanstvenicom čiji je projekt u Americi odabran kao jedan od najperspektivnijih startupa

Volite mliječne proizvode, ali posljednjih ste godina postali svjesni da je njihova proizvodnja veliki generator stakleničkih plinova? Ne brinite, kalifornijska startup tvrtka New Culture, koju su osnovali hrvatska znanstvenica dr. Inja Radman te njezini kolege Matt Gibson i Arie Abo, razvija kravlji sir bez krava. Koncept ove mlade tvrtke nedavno je prepoznao IndieBio, najbolji svjetski akcelerator biotehnoloških startupa, koji je među 500 prijava izabrao njih 11, uključujući i New Culture.

- Naš startup radi na proizvodnji mliječnog sira u laboratoriju - sira od mliječnih proteina, ali koji ne dolazi od životinjskog mlijeka i koji kao takav ne zahtijeva uzgoj životinja. Naša motivacija je graditi budućnost danas kako bi za 10-20 godina mogli hraniti čovječanstvo životinjskim prot...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 04:26