DELICIJE

Goranska krema s preljevom od šumskog voća

RECEPT: Dalibor PerinčIć, chef hotela Bitoraj, Fužine

1. Mascarpone, jaje, šećer i slatko vrhnje pjenasto umutite dok ne dobijete kremastu smjesu. Ulijte je u rashlađenu desertnu čašu na stalku.

2. Svježe šumsko voće dobro operite, po potrebi narežite, rasporedite na kremu i na vrh stavite tučeno slatko vrhnje koje ste pjenasto umutili u šlag.

3. Po želji prelijte hladnim voćnim umakom za kolače te dodajte čokoladni vafl.

SASTOJCI za 4 osobe:

10 dag mascarponea

1 jaje

5 dag šećera

1 dl slatkog vrhnja

20 dag svježeg šumskog voća po izboru

tučeno slatko vrhnje za šlag

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 15:04