SASTOJCI za 4 osobe:
- 60 dag mljevene teletine
- 12 dag luka
- 1,6 dl ulja
- 1,6 dl kiselog vrhnja
- 2,8 dl slatkog vrhnja
- 10 dag krušnih mrvica
- 4 dag maslaca
- sol, papar
1. U mljeveno meso dodajte sitno nasjeckani i prodinstani luk. Pola količine krušnih mrvica namočite u 1 dl slatkog vrhnja da smjesa bude žitka.
2. Sve dodajte mesu, posolite, popaprite i dobro izmiješajte te još jednom dobro sameljite.
3. Od smjese radite kuglice veličine 6 dag, razvaljajte ih u oblik valjuška i uvaljajte u krušne mrvice. Pržite kratko u dubokom ulju da valjušci u sredini ostanu sirovi.
4. Pečene valjuške složite u posudu premazanu maslacem i zalijte smjesom slatkog i kiselog vrhnja. Odozgo stavite maslac i pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....