STRAVA NA FLORIDI

VIDEO Kraj škole za dječake otkriveno 50 grobova: Učenike su brutalno tukli, silovali i ubijali!

 YouTube

Američki istražitelji su pronašli evidenciju o 98 smrtnih slučajeva i grobove u školi za dječake Dozier u gradu Marianna na Floridi. Tamo su učenici navodno bili brutalno premlaćivani, silovani i ubijani.

Istražitelji sa sveučilišta Južne Floride u Tampi su pronašli najmanje 50 grobova - 19 više nego je identificirano u istrazi otvorenoj još 2010.

Vjeruju da je sveukupno najmanje 96 djece, u dobi od 6 do 18 godina, i dvoje odraslih, ubijeno u razdoblju između 1911. i 1973. godine, a mnoga pokapanja nisu zabilježena, pa je moguće da je žrtava još i više. Naime, istražitelji zbog Zakona o privatnosti nemaju pristup dokumentima nakon 1960. i pronalaženje kostiju na terenu je otežano zbog gustog raslinja.

Ovi zastrašujući dokazi - a očekuje se da će ih biti još - pokrenuli su uznemirujuća pitanja o radu ove škole koja je zbog istrage zatvorena, njezinom osoblju i državi.

Većina zlostavljanja odvijala su se u zgradi sa 11 soba nazvanom Bijela kuća.

Grupa bivših učenika tužila je 2010. godine državu, no njihova je tužba odbačena zbog zastare. Drugi su pak učenic inapisali knjigu o svojim iskustvima.

Dozier je bila državna škola za dječake problematičnog ponašanja. Velik broj afroamerikanaca je nestao, a njihove obitelji im nikada nisu uspjele ući u trag.

Škola je tvrdila da su pobjegli, ali sada se ispostavlja da su mnogi od ovih pokušaja bijega zapravo okočani nasilnom smrću.

Istraživanja su pokazala da su neki učenici umrli od jakog udarca u glavu, dok je u dva slučaja uzrok smrti ranjavanje vatrenim oružjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:52