Odlične brojke

Turistički procvat Zagreba: Rekordan siječanj, uskoro se otvara novi hotel s četiri zvjezdice i rooftop bazenom

Hotel Zonar Zagreb, na mjestu bivšeg hotela Panorama, do 27. veljače zapošljava 160 radnika
 Maistra - Zonar hotel

Glavni grad Hrvatske, ujedno i najzelenija prijestolnica Europe iza sebe ima nikad posjećeniji siječanj koji je nadmašio rekordnu 2019. Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) u prvom mjesecu je u Zagrebu ostvareno 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja, što predstavlja porast od 35 posto u dolascima i 21 posto u noćenjima u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a. U dolascima su, pak, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije te Slovenije.

Ovim brojkama posebno je zadovoljna direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, koja je otkrila što posjetitelje posebno privlači da posjete glavni grad naše države.

- Zagreb je atraktivno odredište cijele godine i istinska city-break destinacija u Hrvatskoj, a posebno nas veseli što su rezultati za siječanj bolji i od onih ostvarenih u siječnju rekordne 2019. godine. Naime, u usporedbi s prvim mjesecom 2019., zabilježili smo porast od tri posto u dolascima i osam posto u noćenjima, što je sjajan početak godine – navodi Bienenfeld.

Atraktivna ponuda

U navedenom izvješću dodala je i kako u Turističkoj zajednici grada Zagreba, u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima, razvijaju i kreiraju ponudu tako da u svakom dijelu godine imaju barem jedno ključno događanje koje privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

- Tako smo, primjerice, trenutno u završnoj fazi priprema petog po redu Festivala svjetla Zagreb kojim najavljujemo proljeće, a onda slijede topliji mjeseci koji donose brojna kulturna, gastronomska, sportska i druga urbana događanja koja su već tradicionalna za Zagreb. Sinergijskim razvojem ključnih turističkih proizvoda grada Zagreba, kao i onih manjih boutique događanja različitih profila, želimo postići odgovarajući cjelogodišnji spektar događanja i aktivnosti koja generiraju održivo povećanje dolazaka i noćenja tijekom cijele godine – govori direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Utjecaj eura

Na rekordni siječanj u Zagrebu pozitivno je utjecao i ulazak Hrvatske u eurozonu te Schengen početkom 2023. godine.

image

Ilustracija

Damjan Tadić/Cropix

Uvođenjem eura kao službene valute, brojni inozemni gosti od ove godine više ne moraju preračunavati cijene i paziti na tečaj konverzije pri dolasku u glavni grad. Prema predviđanjima Turističke zajednice Hrvatske upravo bi ulazak Hrvatske u Schengen te uvođenje eura trebalo značajno doprinijeti daljnjoj stabilizaciji turističkog prometa i potpunom povratku na pretpandemijske razine tijekom iduće godine. A prema najavama hotelijera i iznajmljivača, pa čak i aviokompanija, pred nama je sjajno ljeto jer će u Hrvatsku vjerojatno doći i oni koji su je dosad izbjegavali, piše Jutarnji.

Nova radna snaga

Ta će situacija povoljno utjecati i na iznajmljivače za koje se pretpostavlja da će ove godine popuniti sve smještajne kapacitete. Neki turistički kompleksi će, shodno tome, i zapošljavati novu radnu snagu.

Među njima i Hotel Zonar Zagreb, flagship Maistra City Vibes, branda Maistre koji okuplja vibrantne gradske hotele, dizajniran kao urbana baza za profesionalne sportaše, dinamične poslovne ljude i progresivne građane svijeta na odmoru, koji do 27. veljače 2023. zapošljava 160 zaposlenika.

image
Maistra - Zonar hotel

Hotel Zonar Zagreb ima četiri zvjezdice, raspolaže s 285 pažljivo uređenih i opremljenih soba i suiteova, dva restorana, barom, deli shopom, bazenom na krovu s panoramskim pogledom na Zagreb, teretanom te osam višenamjenskih kongresnih dvorana. Kontinuirano ostvaruje rast svih ključnih pokazatelja poslovanja te utječe na rast i razvoj lokalnih zajednica u svim destinacijama u kojima posluje.

image
Maistra - Zonar hotel

Smjestio se na živahnoj zagrebačkoj Trešnjevci, mnogi ga znaju kao bivši hotel Panorama, a za rad u ovom posebnom hotelu, otvoreno je više pozicija odjelima F&B-a (hrana i piće), domaćinstva, tehnike i recepcije. Traže se stručne osobe s edukacijom i iskustvom, ustrajne i motivirane za postavljanje te realizaciju novih ideja i trendova.

Benefiti rada u Zonaru i Maistri

Zonar Zagreb zapošljava 160 individualaca, konobare, kućne majstore, kuhare, recepcionere, skladištare, sobarice, vatrogasce, kontrolore gospodarskog ulaza, vratare, nosače prtljage, pomoćne zaposlenike u kuhinji te pomoćne zaposlenike u Odjelu HIP-a – priprema banketa. Izdvojili smo ključne benefite rada u Zonaru i Maistri:

- Cjelogodišnji posao

- Konkurentna plaća u turizmu

- Dodatne stimulacije u vidu mjesečnih nagrada

- Ulaganje u razvoj zaposlenika i mogućnost napredovanja unutar odjela i kompanije

- Rad u stabilnoj i uspješnoj kompaniji te profesionalnoj i pozitivnoj atmosferi

- Profesionalni i osobni razvoj u kompaniji te inspirativno i kreativno okruženje za svakog pojedinca

- Sigurnost, odličan tim koji gaji kulturu zajedništva kroz uvažavanje tuđeg mišljenja te dinamična i perspektivna sredina

- Poticajno i stabilno okruženje te radna atmosfera koja u svakoj situaciji pruža podršku uz jasnu, transparentnu, iskrenu i otvorenu komunikaciju

- Orijentiranost na timski i interdisciplinarni rad u kojem se cijeni kooperativnost, spremnost na promjene i posvećenost brzorastućoj kompaniji

- Način poslovanja koji pruža brojne mogućnosti svima onima koji su proaktivni, orijentirani na rezultat, prihvaćaju izazov i preuzimaju odgovornost

- Osiguran smještaj za zaposlenike koji imaju prebivalište izvan lokacije rada.

- Plaćen putni trošak za dolazak i odlazak s posla.

- Osigurani topli obroci.

Ako želite postati dio tima najuzbudljivije hotelijerske priče Zagreba posjetite službenu web stranicu Maistra – Zonar Zagreb hotela i ondje provjerite otvorene natječaje za radna mjesta.


Sponzorirani sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Maistra – Zonar Zagreb hotelom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:17