REZULTATI

Akvizicije Libusoft Cicoma i MCS grupe digle prihod IN2 grupe za 23 posto

Domaći rekorder u akvizicijama planira i u 2023. nastaviti s preuzimanjima

Snježana Stanković, članica uprave IN2 grupe

 Vanesa Pandžić/Cropix

Nakon što je lani preuzela MCS grupu i Libusoft Cicom, IN2 grupa objavila je skok prihoda u 2022. godini od 23 posto. Jedna od najvećih hrvatskih softverskih kompanija lani je utržila 33,6 milijuna eura.

U grupi pojašnjavaju da su akvizicije donijele 14 posto rasta, a ostatak je rezultat organskog rasta.

Snježana Stanković, članica Uprave IN2 grupe kaže da u ovoj godini planiraju nastavak rasta, kako kroz akvizicije tako i kroz organski rast te po broju zaposlenika. IN2 grupa trenutačno broji 650 zaposlenika u deset tvrtki u pet država.

- Poslovni rast planiramo ostvariti povećanjem obujma poslovanja uz nove projekte, ali i novim akvizicijama. Istovremeno, radimo i na rastu iznutra, točnije rastu naših zaposlenika i razvoju njihovih potencijala - kaže Stanković.

Stanković je u siječnju, skupa sa Sanjom Svilokos, preuzela upravljanje IN2 grupom od dosadašnjeg predsjednika uprave Denisa Jašarevića.

image

Sanja Svilokos, članica uprave IN2 grupe

Vanesa Pandžić/Cropix

Lani je IN2 grupa proslavila 30 godina poslovanja i jedan je od najaktivnijih preuzimatelja u hrvatskom IT-u. Grupa je dosad napravila deset akvizicija.

Od 2007. počela je s akvizicijama. Prvo je preuzela varaždinsku Igeu, koja se bavila GIS tehnologijama, zatim proizvođača ERP-ova InfoOpus. Slijedila je akvizicija tvrtke specijalizirane za zdravstvo, pulskog Grada. Onda je u 2011. preuzela osječku tvrtku specijaliziranu za informatizaciju medicinskih laboratorija LabNet pa zagrebački Par-Am, specijaliziran za veterinarske ambulante.

Godine 2014. preuzela je srpsku Actaviju, današnji IN2dynamics.

Potom preuzima Pardus, specijaliziran za laboratorijski informacijski menadžment te se širi u DNA analitiku.

Godine 2018. i IN2 grupa biva preuzeta. Kupila ju je kanadska grupacija CSI grupa, koja posluje u preko sto država i ima više od 125 tisuća klijenata te posluje u stotinjak vertikala u javnom i privatnom sektoru. Inače, CSI grupa je lani imala prihod od 6,3 milijarde eura što čini rast od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. To što je akvizirana 2018. nije zaustavilo IN2 grupu u daljnjem širenju kroz akvizicije.

image

Proslava 30 godina IN2 grupe okupila je više od 700 posjetitelja

Jl/

Tri godine kasnije preuzima još jednog proizvođača ERP-ova, SVAM plus, da bi lani napravila još dvije akvizicije. Riječ je o MCS grupi, koja je fokusirana na zdravstvo, te Libusoft Cicom, koji nudi niz rješenja za javni sektor.

- Zahvaljujući činjenici da smo dio međunarodne grupacije CSI koja je uvrštena u deset najboljih softverskih brendova u svijetu, imamo priliku dijeliti najbolje prakse i uvijek biti na izvoru novih trendova u ICT industriji - zaključuje Stanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:04