Prkosi trendu

Bivši dinamovac vjeruje u kripto: Sportyn postaje i platforma za kripto crowdfunding

Ivan Ilečić tumači da će se kroz ‘train & earn crypto‘ promijeniti financiranje i razvoj sportaša

Ivan Ilečić, osnivač i direktor startupa Sportyn

 Sportyn/jl/

I dok kripto tržišta idu prema dolje, aplikacija sportyn, LinkedIn za sport bivšeg dinamovca i reprezentativca Ivana Ilečića, priprema se na zaokret prema crowdfundingu na kriptu. Sportyn, koji ima više od 100 tisuća korisnika, objavio je da će od ove jeseni uvesti mogućnost pokretanja sportskih crowdfunding kampanja pomoću kriptovaluta.

Nova funkcija zvat će se train & earn crypto, a u Sportynu navode da tako želi promijeniti budućnost financiranja i razvoja sportaša.

BESPLATNO: Preuzmite drugi broj magazina Startup Report - Otkrivamo: U hrvatske startupe u 2021. uloženo više od 1,2 milijarde dolara!

⊕⊕

Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn kaže da žele demistificirati kripto tehnologiju široj sportskoj javnosti.

- Sport je financijski zahtjevan i statistički vrlo mali broj sportaša bude financirano prije postizanja nekog većeg uspjeha. Na aplikaciji će od ove jeseni sportaši moći pokrenuti svoju crowdfunding kampanju u kojoj će moći odrediti iznos sredstava koji im je potreban za jednogodišnji plan treniranja, za put na turnire, prehranu, sportsku opremu i slične stvari - kaže Ilečić.

Pojašnjava da od 700 milijuna sportaša diljem svijeta njih manje od 20 milijuna postiže željenu vidljivost. To im stvara problem u generiranju željene publike neovisno koliko su aktivni na društvenim mrežama i sportskim natjecanjima.

- Sportašima želimo omogućiti da na brz i jednostavan način dođu do potrebnih sredstava za svoj sportski razvoj. Isto tako da budu relativno brzo primijećeni od strane skauta klubova, skauta fakulteta, raznih sportskih agencija ali i sponzora te svih drugih koji mogu pomoći u financiranju razvoja sportaša - kaže Ilečić.

Sportyn je razvio platformu koja pomoću naprednih AI alata pomaže sportašima da povećaju svoju vidljivost i povezivanje s ciljnom publikom. Ilečić navodi da su korisnici Sportyna u prosjeku na svojim profilima postali više od 30 videa, a njih više od 90 posto postalo je svoj digitalni životopis, takozvani Sportyn ID, koji mogu jednim potezom poslati na stotine adresa u PDF-u i s personaliziranim QR kodom.

Ovdje se možete predbilježiti na jedinstveni newsletter o startupima

⊕⊕

- Podrška kroz uplate sredstava u pojedinačne kampanje, bit će omogućeno u fiat valutama, primjerice u eurima i dolarima, ali koristeći i blockchain tehnologiju s plaćanjem i u kripto valutama - kaže Ilečić.

Dodaje da Sportyn ovim potezom želi postati Web3 platforma za financiranje.

- Trenutačno razvijamo blockchain protokol za STYN token koji će početkom jeseni biti izlistan na nekoliko CEX-ova, odnosno centraliziranih mjenjačnica. Whitepaper će službeno biti objavljen do kraja kolovoza na Sportyn webu dok se crowdsale očekuje u rujnu - kaže Ilečić.

Navodi da će token svojim korisnicima omogućiti da otključaju premium razinu platforme, a time i dodatne značajke koje aplikacija nudi. To znači da će tako moći postići višu razinu vidljivosti i povezivanja, osigurati financijska sredstva za sportski razvoj, izložiti NFT-ove, primati povratne nagrade u kripto tokenima za svaku potporu sportašu, dobiti pristup ekskluzivnim pogodnostima i ponudama trećih strana.

- Vizija Sportyna je pomoći što većem broju sportaša u svijetu na njihovom dugačkom putu u kojem veliki faktor, barem za većinu sportaša predstavlja financiranje treninga, opreme, putovanja te sportska prehrana - zaključuje Ilečić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:47