Novo zdravstvo

EIT i Lean Startup Croatia pokrenuli prvi healthtech startup program u Hrvatskoj

EIT dosad u Hrvatskoj najviše podupirao upravo zdravstvo, tu imao najveća ulaganja te tu vidi i veliki prostor za rast

Filip Stipančić, partner u Lean Startup Croatia na panelu o healthcaru

 Petar Starcevic/lean Startup Croatia

European Institute of Technology (EIT) i Lean Startup Croatia pokrenuli su prvi healthtech startup program u Hrvatskoj ‘Get Started in Health Innovation’.

Primaju desetak startupa koji će do kraja godine proći kroz dvije faze programa kojem je cilj ili da naprave funkcionalan proizvod spreman za financiranje ili na proizvodu generiraju prvi prihod.

Filip Stipančić, suosnivač i partner u Lean Startup Croatia kaže da EIT dosad u Hrvatskoj najviše podupirao upravo zdravstvo, tu imao najveća ulaganja te tu vidi i veliki prostor za rast.

- Ovo je prvi program poticanja zdravstvenih startupa u Hrvatskoj, a to je tim veće jer ga podupire Sveučilište u Zagrebu kroz EIT Health HUB Hrvatska - kaže Stipančić.

Navodi da ‘Get Started in Health Innovation’ program traje šest mjeseci i da su prijave za program do 18. svibnja.

Stipančić pojašnjava da su kroz interdisciplinarni pristup zasnovan na resursima sveučilišta, partnerima iz industrije i međunarodni doseg, program osmislili tako da ponudi jedinstvenu podršku u razvoju i edukaciju za inovatore u zdravstvu.

- Prijaviti se mogu svi - od djelatnika u zdravstvu, istraživača, studenata diplomskih ili doktorskih studija do startupa u ranoj fazi prije izlaska na tržište - koji uspješno završe ovaj program u Hrvatskoj - kaže Stipančić.

Program započinje bootcampom i nastavlja sa 6-tjednim procesom podrške u validaciji tržišta do internog demo dana na kojem će timove koji su ostvarili napredak u validaciji tržišta biti pozvani u drugu fazu programa. Tamo će dobiti individualnu podršku za razvoj proizvoda, izlazak na tržište te pristupu financiranju.

Program završava u studenom s demo danom na kojem će se najuspješniji timovi predstaviti investitorima i javnosti.

- Sve timove koji uđu u program očekuje strukturiran proces i znanje za oblikovanje poslovne prilike i izlazak na tržište, umrežavanje s partnerima programa iz lokalnog i međunarodnog healthtech ekosustava, kompanijama iz zdravstvene industrije i EIT Health međunarodne zajednice te pristup multidisciplinarnim talentima i potencijalnim članovima tima - zaključuje Stipančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:05