DOLAZI KMPG

Ina za vanjskog revizora trgovanja plinom odabrala jednu od četiri najveće svjetske revizorske kompanije

Ovaj postupak uslijedio je nakon Inine interne istrage o slučaju Škugor

Zgrada INA-e

 Damir Krajac/Cropix

Ina je odabrala tvrtku KPMG za provođenje vanjske revizije poslovnih procesa trgovanja plinom, izvijestila je Ina u ponedjeljak.

KPMG je jedna od četiri najveće svjetske revizorske kompanije, a odabran je putem natječaja.

Uprava i Nadzorni odbor Ine pokrenuli su postupak vanjske revizije sa svrhom unapređenja poslovnih procesa trgovanja plinom. Ovaj postupak uslijedio je nakon Inine interne istrage o slučaju Škugor, čije rezultate je kompanija dostavila USKOK-u, kaže se u priopćenju Ine.

Vanjska revizija će, kako se navodi, pružiti savjetodavne usluge o tome kako poboljšati poslovanje i aktivnosti trgovanja plinom te koje potencijalne korektivne ili preventivne radnje treba razmotriti. Također će pregledati Inin portfelj trgovanja plinom za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Završetak vanjske revizije očekuje se do sredine mjeseca studenog. Nakon izrade cjelovitog izvješća, rezultati će biti dostavljeni Upravi i bit će predstavljeni Nadzornom odboru Ine.

"Uprava Ine u potpunosti je posvećena preispitivanju sustava kontrole tvrtke i ostalih poslovnih procesa s posebnim osvrtom na aktivnosti trgovanja plinom. Očekujemo da će nam vanjska revizija pružiti nezavisni pogled na naše procese trgovanja plinom i preporučiti mogućnosti daljeg razvoja naših sustava kako bi kompanija postigla još snažnije i bolje rezultate,“ izjavio je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.

image

Péter Ratatics, novi predsjednik Uprave Ine

Ina/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:16