Baterijske kose EGO - napokon ozbiljna konkurencija benzinskim kosilicama

promo

Gdje ima i komadić travnjaka u blizini kuće, tu je sigurno i flakserica u garaži ili motorna kosa, kako se pravilno zove. Taj prekrasni izum revolucionarno je pojednostavnio košnju i uređenje okoliša. No nažalost motorne kose imaju i mnoge nedostatke. Primjerice, vrlo su bučne. Često su i hirovite. Prilikom uporabe udišemo štetne ispušne plinove. A tu su i svi oni spremnici za gorivo u kućnoj garaži!

Ako točno znate o čemu govorimo, spremni ste svoju benzinsku flaksericu zamijeniti baterijskom.

Svjetska senzacija

Nema sumnje da je alat na baterije neizmjerno praktičniji i udobniji za uporabu od alata na benzin. Što je sa snagom i kapacitetom baterije? To je prije bila važna prepreka, ali s dolaskom marke EGO Power+ na naše tržište izgubila je na važnosti.

EGO Power+ relativno je nova marka, nastala u SAD-u 1993. godine, ali sa svojom revolucionarnom tehnologijom baterija ubrzo je postao svjetska senzacija.

image

promo

Najnaprednija baterijska tehnologija

Uspjeh marke EGO Power+ počiva na najnaprednijoj baterijskoj tehnologiji. Sve uređaje EGO pokreće vodeća litijska baterija na tržištu 56 V Arc Lithium, koja osigurava snagu jednaku benzinskom alatu. Zapanjujuće performanse uređaja EGO izazvale su svojevrstan fenomen: velika zajednica entuzijasta iz cijelog svijeta spontano se pojavila na internetu, pokazujući u kućnim videima što sve mogu baterijske kose, kosilice, puhači lišća, trimeri i drugi EGO uređaji. Upotrijebite ključ #powerbeyondbelief i uvjerite se sami.

Savršena kombinacija snage, ravnoteže i udobnosti

Baterijske kose EGO iznimno su precizno izrađene, osmišljene i uravnotežene tako da je rad s njima najmanje naporan. Ponose se mnogim originalnim inovacijama. U modelima EGO Professional-X, na primjer, pogonska osovina ugrađena je u cijev od laganih, ali čvrstih karbonskih vlakana. Takvo rješenje znači manju težinu kose i osigurava minimalne vibracije. To je posebno važno za profesionalne korisnike jer košnja postaje minimalno zamorna.

image

promo

Automatsko namotavanje niti, kako praktično!

Među inovacijama koje donose EGO kose jedna posebno oduševljava, a to je tehnologija Powerload za automatsko namatanje niti. Kad na kolutu ponestane niti, jednostavno umetnete jedan kraj nove niti u otvor na glavi, pritisnete gumb Powerload i sve ostalo se događa automatski. Isto tako, možete zaboraviti i na neugodne probleme s uvlačenjem niti, koji u modelima drugih marki zna zapeti. EGO kosilice opremljene su pametnim senzorima, koji osiguravaju da možete kositi bez prekida, uz uvijek optimalnu dužinu niti.

Suočavaju se i s gustom i žilavom vegetacijom

Kao što smo napomenuli, baterijskim kosama EGO ne manjka snage, zato uz pravilan odabir niti ili drugog nastavka možete kositi i podrezivati i vrlo gustu i tvrdokornu vegetaciju. Čak i onaj pojas travnjaka u blizini šume, gdje među travom uporno niču mladice drveća ili rastu kupine. Od nastavaka treba spomenuti trokraku oštricu u čeličnoj i plastičnoj izvedbi te nastavak Rotocut.

Originalno rješenje za osjetljiva mjesta

Nastavak Rotocut je još jedna inovacija iz EGO Power+. Riječ je o dvjema oštricama od legiranog čelika koje se okreću u suprotnim smjerovima. Pričvrstite nastavak na kosu umjesto uobičajene glave s niti i detaljno pokosite travu, korov i mahovinu, čak i na najosjetljivijim mjestima. Suprotno rotirajući noževi sprečavaju da komadići ili kamenčići izlete ispod kose u radu, što bi moglo oštetiti staklo, parkirana vozila i slično.

image

promo

Jedna baterija za sve alate EGO

EGO Power+ jedinstvena je platforma, zato možete upotrebljavati istu bateriju za sve svoje alate EGO i time mnogo uštedjeti. Dostupne su baterije različitih jačina, od 2,5 do 28 Ah, ali sve mogu napajati sve alate. Osim toga, EGO osigurava najbrže vrijeme punjenja u industriji jer se baterija od 2,5 Ah napuni za samo 25 minuta.

Košnju i orezivanje počet ćete doživljavati na potpuno drukčiji način

U ponudi baterijskih kosa EGO su modeli različitih kapaciteta i namijenjeni različitim korisnicima, od vlasnika malih vrtova do profesionalaca koji se brinu o velikim površinama i trebaju najjači alat za svoj rad.

Prije kupnje možete se posavjetovati sa stručnjakom, koji će vas savjetovati prema vašim potrebama i pomoći vam pri izboru baterije jer vjerojatno već kupujete bateriju za svoj sljedeći EGO alat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:55