Nigdje nema toliko lješnjaka kao u ovom Slatkom namazu

Ovo nije namaz od kojeg će vam nakon par zalogaja biti loše zbog gomile šećera. Premda se zove Slatki namaz, nema aditiva i jednostavnih šećera, a poseban je zbog puno lješnjaka i sjemenki konoplje.

promo

 Miljenko Hegedić

Oni se miješaju i spajaju u proizvod koji sudjeluje u ovogodišnjem izdanju projekta Startaj Hrvatska, kompanije SPAR Hrvatska i Nove TV. Osmislila ga je diplomirana inženjerka građevine Maja Lazić iz Slatine. Nije dugo radila u struci, već je izabrala graditi karijeru u poljoprivredi, i to ekološkoj. Od oca je preuzela obrt Organica Vita, za preradu bilja i proizvodnju čajeva, namaza, eteričnih ulja i proteina s ekološkim certifikatom.

Ponosna na porijeklo sirovina

image

promo

Miljenko Hegedić

Maja je poduzetnički put odlučila krčiti inovacijama, među kojima je najnovija upravo Slatki namaz. Htjela je tržištu ponuditi alternativu postojećim proizvodima, zasnovanu na prirodnim sastojcima. Ponosna je što je većina domaćeg podrijetla – lješnjaci su iz Slavonije, sjemenke konoplje iz vlastitog uzgoja, med i čokolada u prahu su također iz naše zemlje, jedini je ‘stranac‘ kokosovo ulje. Proces nastajanja, kako obično biva s inovacijama, bio je slučajan. Maji je ostalo ponešto od namaza od lješnjaka i konoplje koje inače radi odvojeno; sjetila ih se pomiješati ih, smjesu je probala i svidjela joj se. No, tek je trebalo složiti proizvod koji će okusom i izgledom biti pogođen – osnova je pasta od oljuštenih sjemenki konoplje i lješnjaka, u koje se dodaju drugi sastojci, vodeći računa o omjerima. Sve se radi ručno, sirovine se što je manje moguće prerađuju radi zadržavanja hranjivih svojstava.

Nećakinje su presudile

Finalni proizvod ima visok udjel lješnjaka, više od 45 %, što je izuzetak na tržištu, sjemenke konoplje sudjeluju s 18 % i takva kombinacija ispala je dobitnom za sve prve kušače, ponajviše Majine nećakinje koje su namaz isprobavale tijekom svih faza izrade.

image

promo

Miljenko Hegedić

Slatki namaz obiluje mineralima (manganom, bakrom, magnezijem, fosforom, željezom), vitaminom E i jednostruko nezasićenim masnim kiselinama pa će zadovoljiti vaše potrebe za slatkim. Također, ne sadrži gluten pa je primjeren i osobama s intolerancijom na gluten. Nutritivno bogat proizvod namijenjen je svima koji vole slatko u brojnim varijantama. Mažite ga na kruh, tost, palačinke, umiješajte u smoothieje s voćem ili pahuljicama, kao dodatak u pripremi različitih slastica, ali neodoljiv je i sam, uzet na žlicu. Pa još jednu...

Maja Lazić se na projekt Startaj Hrvatska prijavila na nagovor prijatelja, od kojih, kao i od obitelji i djelatnika, uvijek ima maksimalnu podršku. Njen proizvod Slatki namaz dostupan je u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima u cijeloj Hrvatskoj. Probajte ga i uvjerite se zašto je tako dobar i bez dodanih šećera.

Priče ostalih kandidata pratite nedjeljom od 16 sati na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:44