Započela edukacija šeste generacije konobara, barmena i barista

Akademija Raise the Bar ponovno potiče izvrsnost u ugostiteljstvu

U ponedjeljak, 5. prosinca, s edukacijom je započela šesta generacija Akademije Raise the Bar u sklopu koje će 13 konobara, barmena i barista tijekom devet tjedana usavršavati do sada stečena znanja. Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinu obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija obuhvaća i terensku nastavu te praksu u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

Daljnjim rastom kvalitete u ugostiteljstvu važnost ulaganja u radnu snagu postaje nazivnik oko kojeg se svi u industriji trebamo okupiti. Naš zadatak kao generacije je popularizirati ugostiteljska zanimanja, ostaviti iza sebe ljude koji će biti bolji i omogućiti im bolje preduvjete od onih kakve smo mi imali. Ponosni smo što interes za Akademiju raste iz godine u godinu i što smo za ovu generaciju zaprimili rekordan broj prijava. To dokazuje da postoje brojni mladi i ambiciozni ljudi koji traže nove prilike te svoju budućnost i svoj poziv vide upravo u ugostiteljstvu“, rekao je Filip Verbanac, direktor Odjela za kavu, jaka alkoholna pića i ugostiteljstvo Coca-Cole HBC Adria i začetnik projekta Raise the Bar.

image

Filip Verbanac

image

Akademija Raise the Bar - šesta generacija

Glavnom predavaču na Akademiji Marku Pećniku i stručnjaku za kavu Tomislavu Košutiću pridružit će se vrhunski stručnjaci kako bi novoj generaciji polaznika omogućili da steknu uvid u svijet miksologije i jakih alkoholnih pića, vina, kave, piva i barskog menadžmenta. Najboljem hrvatskom sommelieru i suvlasniku restorana Noel Ivanu Jugu ove će se godine kao predavač pridružiti i glavni sommelier Noela Toni Arbunić. Vrhunski sommelieri polaznike će upoznati s osnovama enologije te svjetskim i hrvatskim vinima, a o procesu proizvodnje, vrstama i posluživanju piva učit će od vlasnika Zmajske pivovare Andreja Čapke.

Ove godine Akademiji se kao predavač pridružio i Vedran Gulin, vlasnik restorana SOI Fusion, koji će polaznicima prenijeti svoje bogato iskustvo i znanje o barskom menadžmentu koji obuhvaća sve od vođenja tima i odnosa na radnom mjestu do zadovoljstva gostiju i inovacija u poslovanju.

image

Marko Pećnik

image

Akademija Raise the Bar - šesta generacija

Akademiju Raise the Bar do sada je završilo 45 konobara, barista i barmena. Svi alumni trenutno su zaposleni, a neki od njih rade u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su zagrebački restoran Noel, hostel Swanky Mint, San Servolo resort & spa u Istri i Olive Tree u Splitu.

Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca trima programima: Akademijom za konobare, bariste i barmene, Stipendijama za kuhare i slastičare te edukativnim programom Raise the Bar Youth koji je namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:01