UDRUGA SVE ZA NJU

Bruno Šimleša prikupio pola milijuna kuna za pomoć oboljelima od raka

U akciji ‘Milijun koraka po krovu Hrvatske‘ Bruno i supruga Maja ovoga su ljeta u 25 dana prešli su 575 kilometara pješice

Bruno Šimleša

Humanitarni aktivist Bruno Šimleša u ponedjeljak je objavio da je u humanitarnoj akciji prikupio više od pola milijuna kuna za Udrugu SVE za NJU koja pruža psihološku pomoć ženama oboljelim od raka.

U akciji "Milijun koraka po krovu Hrvatske" Bruno i supruga Maja ovoga su ljeta u 25 dana prešli su 575 kilometara pješice te u subotu osvojili najjužniju kopnenu točku Hrvatske - rt Oštro na Prevlaci.

image

Bruno Šimleša i supruga

Cijela akcija bila je podijeljena u dvije etape. Etapu od rta Kamenjak do Knina prepješačili su lani, a od Knina do Prevlake ove godine, prošli su kroz sedam priobalnih županija i 14 planina, najdužom i najizazovnijom planinskom rutom u Hrvatskoj, koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba.

U dvogodišnju akciju i prikupili više od 520.000 kuna za stotine besplatnih psiholoških savjetovanja i pružanje nužne pomoći onkološkim bolesnicima.

Na različitim etapama putovanja pridruživali su im se brojni prijatelji i podržavatelji akcije, pa su tako u cilj s Brunom i Majom ušle Mihaela i Franica, koje su dijagnozu raka dojke dobile 2020., a terapije završile 2021.

Iz udruge SVE za NJU ističu važnost potpore obitelji i prijatelja, te stručne psihološke pomoći za oboljele od raka, koju oni već 13 godina besplatno pružaju korisnicima.

„Osim što su svojim pothvatom Bruno i Maja osigurali stotine savjetovanja, oni su potrebe bolesnika napravili i vidljivima u društvu te ohrabrili mnoge da nam se obrate i prime prijeko potrebnu psihološku podršku“, poručila je Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU.

Uz tisuće psihosocijalnih savjetovanja godišnje, Udruga SVE za NJU pruža i besplatan smještaj svim ženama izvan Zagreba tijekom primanja terapije, često organizira stručne seminare i radionice te je svojim korisnicama dostupna 24 sata svakog dana u godini.

Ove godine je akcijom prikupljeno gotovo 200.000 kuna, pa će se uz 321.000 kuna prikupljenih prošle godine ukupno 520.000 kuna donacija u potpunosti iskoristiti za rad Udruge SVE za NJU.

Akcija traje još dva tjedna tijekom kojih je donacije moguće uplatiti putem web stranice Čini pravu stvar i Keks Pay aplikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:18