‘TO JE NAPRAVILA IZ ZLOBE‘

Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 milijuna dolara!

Porota je odlučila i u korist Amber Heard koja je rekla da ju je Deppov odvjetnik oklevetao. Dobila je i ona dva milijuna dolara

Johnny Depp i Amber Heard

 Afp/

Sud u Virginiji odlučio je u srijedu da je glumica Amber Heard oklevetala svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa zbog čega mu je dužna na ime odštete platiti 15 milijuna dolara, dok on njoj treba platiti dva milijuna jer je sud uvažio i neke elemente njezine protutužbe.

Depp (58), zvijezda "Pirata s Kariba", tužio je Heard za 50 milijuna dolara i tvrdio da ga je oklevetala kada se nazvala "javnom osobom koja predstavlja obiteljsko nasilje".

Heard (36) je uložila protutužbu za 100 milijuna, rekavši da ju je Depp okaljao kada je njegov odvjetnik njezine optužbe nazvao "prevarom".

Depp je nijekao da je udario Heard ili bilo koju drugu ženu i tvrdio da je ona ta koja je bila nasilna u njihovom odnosu.

Sud je presudio i u korist Heard u nekim dijelovima njezine protutužbe protiv Deppa zaključivši da je i on oklevetao bivšu suprugu, te joj je dodijelio odštetu od 2 milijuna dolara.

Tijekom šestotjednog suđenja javnost je mogla pratiti detaljna svjedočenja i dobiti uvid u eksplicitne dokaze o turbulentnom odnosu holivudskog para.

Depp i Heard vjenčali su se u veljači 2015. Razvod je okončan oko dvije godine kasnije.

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz prosinca 2018. koji je napisala Heard za Washington Post u kojem je govorila o obiteljskom nasilju.

U članku se nije navodilo ime Johnnyja Deppa ali njegovi su odvjetnici rekli da je bilo jasno da se Heard referirala na njega.

Tijekom šest tjedana svjedočenja, odvjetnici su kazali da je ona govorila istinu i da joj pravo daje prvi amandman američkog Ustava koji se tiče slobode govora.

Porota je mogla čuti snimke njihovih svađa i pogledati fotografije Deppovog okrvavljenog prsta. Do toga je došlo, kazao je glumac, kada je Heard na njega bacila bocu votke 2015.

Ona je to nijekala i rekla da se samo branila od njegovog seksualnog napada.

Nekoć jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Depp je rekao da su ga tužbe bivše supruge koštale "svega". Novi "Pirati" su na čekanju, a Depp je zamijenjen u franšizi "Fantastične zvijeri".

Depp je prije manje od dvije godine izgubio spor protiv Suna, britanskog tabloida koji je za njega rekao da "mlati suprugu". Sudac londonskog Visokog suda presudio je da je on u više navrata napao Heard.

Deppa presuda vratila u život, Heard slomljena

Depp je istaknuo da ga je presuda vratila u život.

"Nakon šest godina, sud me vratio u život. Doista sam dirnut", rekao je u jednoj od objava na Instagramu.

Heard je u priopćenju rekla da je slomljena presudom i izrazila "neizrecivo razočaranje".

"Slomljena sam činjenicom da brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suoči s daleko većom moći, utjecajem i nadmoćnošću mog bivšeg muža", poručila je odmah nakon što je pročitana presuda.

"Dodatno sam razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. To stavlja pod znak pitanja ideju da nasilje prema ženama treba biti ozbiljno shvaćeno", rekla je.


TIJEK SUĐENJA

<<< NOVO 21:31 Porota je odlučila i u korist Amber Heard koja je rekla da ju je Deppov odvjetnik oklevetao kada je njezine optužbe za zlostavljanje nazvao lažnima. Heard je presudom dobila 2 milijuna dolara. Nakon što je čula presudu Heard je zagrlila svoje odvjetnike i nakon toga ekspresno napustila sudnicu.


21:28 Porota je odlučila da Heard mora Deppu platiti 15 milijuna dolara.


21:27 Obožavatelji Johnnyja Deppa ispred sudnice viču 'Johnny, Johnny'.


21:19 Porota je donijela jednoglasnu odluku i počela čitati presudu. Odlučili su da je Amber Heard klevetala Deppa. Utvrdili su da se Heardine izjave o njezinom braku bile "lažne", "klevetničke" te da je postupala iz "čiste zlobe".


21:10 Čitanje presude kasni zato što su porotnici zaboravili ispuniti obrazac za naknadu štete. Odmah su krenula nagađanja da se iz toga može naslutiti da su presudili u korist Deppa koji od Heard nije tražio odštetu.


21.07 - Na sudu u Fairfaxu trebalo je krenuti čitanje objave presude, ali u posljednji trenutak je odgođeno. Još se ne zna o čemu se radi, ali američki novinari nagađaju da se radi o formalnostima, tj. na doradi presude. U svakom slučaju, novi pokušaj očekuje se u sljedećih sat vremena.


21.00 - Fanovi Johnnyja Deppa danima su bili ispred sudnice, ali danas ih uopće nema. Naravno, razlog je činjenica što će Depp presudu pratiti iz Engleske. Za razliku od njega, Amber Heard je stigla u sudnicu.

Prema izvještajima američkog NBC-a, porota je donijela odluku nakon 13 sati vijećanja.


20.30 - Očekuje se da će presuda biti pročitana nešto iza 21 sata po srednjoeuropskom vremenu. Odvjetnici 'zaraćenih strana' već su ispred sudnice. S druge strane, Depp neće biti na presudi, ali je rekao da će sve budno pratiti iz Engleske.


Porota u Fairfaxu u Virginiji donijela je u srijedu presudu u tužbi koju je Johnny Depp pokrenuo protiv bivše supruge Amber Heard!

Porota od sedam osoba počela je raspravljati u petak, a upravo je stigla vijest da je presuda donesena, a samo čitanje bi trebalo početi uskoro. Podsjetimo, Depp je tužio Heard za 50 milijuna dolara nakon što je ona 2018. za Washington Post napisala tekst u kojem je navela da je bila zlostavljana.

Heard je tvrdila da je žrtva obiteljskog zlostavljanja iako nigdje nije spomenula njegovo ime. Amber je uzvratila protutužbom u iznosu od 100 milijuna dolara jer smatra da ju Depp želi zastrašiti i ušutkati, što je u Americi također protuzakonito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:50